BOKS

"Hrgović je kao Kličko, a uskoro će nokautirati Povjetkina"

"Hrgović je kao Kličko, a uskoro će nokautirati Povjetkina"
Foto: Team Sauerland

FILIP HRGOVIĆ će 7. prosinca u Diriyahu u Saudijskoj Arabiji boksati protiv Erica Moline.

Najbolji hrvatski boksač branit će WBC-ov internacionalni teškaški naslov, a protivnik će mu biti 37-godišnji Amerikanac koji je dvaput u karijeri napadao svjetski naslov. Prvi put izgubio je od Deontaya Wildera 2015. godine, a godinu i pol dana kasnije ga je u 3. rundi nokautirao Anthony Joshua.

Hrgović se za borbu za Amerikancem, s kojim će boksati u predborbi na meču Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue, pripremao s francuskim boksačem Johannom Duhaupasom koji ga je usporedio s trostrukim svjetskim prvakom Vitalijem Kličkom.

"Filip me impresionirao još kad sam ga prvi put upoznao u Kličkovu kampu. Ima strašnu desnicu, brz je i jak i imam osjećaj da će postati svjetski prvak. Njegov stil i kvalitete jako me podsjećaju na Vitalija", rekao je Francuz.

"Deontay Wilder je ubojica, ali Filip je na pravom putu i mislim da bi za godinu i pol uz još malo vježbe i povećane mase mogao udarati kao on. S dobrom fizičkom i psihičkom pripremom mogao bi nokautirati Millera ili Povjetkina", dodao je Duhaupas.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara