FILIP HRGOVIĆ

Hrgović obećao razbiti protivnika koji je proveo u zatvoru sedam i pol godina

Hrgović obećao razbiti protivnika koji je proveo u zatvoru sedam i pol godina
Screenshot/Twitter

"NISAM ja samo najbolji hrvatski boksač nego i najbolji na svijetu. Corbina čeka večer nakon koje će razmisliti da se ostavi boksa", rekao je Filip Hrgović u najavi meča s Amerikancem Gregoryjem Corbinom u Washingtonu.

>>> Hrgović: Najbolji sam na svijetu

Neporaženom Hrgoviću to će biti prvi meč nakon što je u Zagrebu pobijedio Kevina Johnsona na bodove, a sada kreće u osvajanje Amerike. Corbin ima omjer od 15-1.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚙️Mind of steel ⚙️ #ready #3DaysLeft #HrgovicVSCorbin #OnTheHunt #May25th

A post shared by Filip Hrgovic (@filip_hrgovic) on

Riječ o 38-godišnjem boksaču koji je sedam i pol godina proveo u zatvoru.

"Ja sam to dugovao samom sebi, ali i mnogim ljudima. Svi smo puno uložili u moju amatersku karijeru. Shvaćam da sam kasno krenuo s profesionalnim boksom, no treniram od svoje osme godine. Prvo to nije bilo ozbiljno jer je obitelj htjela da se bavim drugim sportom i zapravo sam kao natjecatelj s boksom počeo tek nakon koledža, kao 22-godišnjak. Izgubio sam svoj prvi meč na nacionalnom prvenstvu 2003. godine, da bih godinu kasnije izgubio tek u finalu. 2005. osvojio sam natjecanje i saznao da je George Foreman osim mene jedini teškaš iz Teksasa koji je osvojio Golden Gloves. Namjeravao sam se vratiti i to potvrditi 2006. godine, no dogodilo se što se dogodilo", rekao je Corbin.

Corbin je u ožujku izgubio od Charlesa Martina nakon diskvalifikacije zbog udarca u ''nezgodno mjesto''.

Poput svog idola Georgea Foremana, želi ispuniti san.

"U zatvoru sam se svakog dana budio s ciljem da ostanem aktivan. Govorio sam si da ne smijem odustati i da svoje tijelo moram držati zaposleno. Moram priznati da je bilo dana kad sam pomislio da ću biti star kada izađem i da neću moći ništa napraviti. No onda sam rekao da me nije briga i da me nitko neće ograničavati. Ja sam tu da bih ispunio svoj san."

Borit će se u slavnoj dvorani u kojoj su nastupali boksači poput Alija i Tysona. Borba se odvija u noći sa subote na nedjelju, a program počinje u 3 sata uz prijenos na RTL-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara