HRVATSKA NA EURU

HRT želi prenositi Hrvatsku na Euru? Počeli su pregovori

HRT želi prenositi Hrvatsku na Euru? Počeli su pregovori
Foto: Pixsell

EUROPSKO nogometno prvenstvo koje se na ljeto igra u 12 europskih zemalja mogao bi prenositi HRT.

 

Kako doznajemo iz izvora bliskih Prisavlju, HRT bi želio cijelo prvenstvo, ali najveća želja je otkup utakmica hrvatske reprezentacije. Prava na prijenos kvalifikacijskih utakmica za Euro imao je Sportklub koji je Novoj TV prodao prava na utakmice hrvatske reprezentacije. Sportklub ima prava i na prijenos ždrijeba i glavnog turnira Europskog prvenstva.

HRT ima prava na Svjetsko prvenstvo 2022. godine, ali želi nastaviti kontinuitet prijenosa velikih natjecanja kao što je bio slučaj sa SP-om u Rusiji. Navodno postoji i opcija da obje televizije imaju prava na Euro, ali to je još daleko od realizacije.

HRT-ova emisija "Zabivaka" tijekom zadnjeg SP-a dobila je odlične kritike, ali je sjajan posao Marka Šapita i njegove ekipe ostao u sjeni sramotnog skandala u kojem je Drago Ćosić u Rusiji, navodno, preprodavao ulaznice za utakmice hrvatske reprezentacije zbog čega je na kraju i smijenjen.

Nacionalna televizija je do sad prenosila sva velika nogometna kontinentalna natjecanja, a Euro 2020. je trebalo biti prvo natjecanje koje se prenosi na nekoj drugoj televiziji. Kako stvari stoje, možda ćemo i ovaj EP gledati na HRT-u kojem smo o cijeloj priči uputili službeni upit, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara