Hrvat pod paskom Don Kinga - "Vrijeme je da se svjetski boksački naslov vrati u Hrvatsku"

Hrvat pod paskom Don Kinga - "Vrijeme je da se svjetski boksački naslov vrati u Hrvatsku"
19-GODIŠNJI Mario Preskar, boksač iz Zagreba, prije nekoliko dana potpisao je trogodišnji ugovor s najmoćnijim svjetskim boksačkim promotorom, Don Kingom. Detalji ugovora nisu poznati.

Don King želi Preskara dovesti do naslova jedinstvenog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji kao prvog bijelca nakon 1959. godine, tadašnjeg prvaka Ingermara Johanssona, piše Jutarnji list.

Jedini Hrvat koji je osvojio naslov svjetskog boksačkog prvaka bio je Mate Parlov daleke 1978. godine, a talentirani Preskar izjavio je kako je vrijeme da se naslov vrati u Hrvatsku.

Don King, nakon potpisivanja ugovora rekao je kako Preskara "smatra svojim posvojenim sinom", te da će dati sve od sebe kako obi jednog dana Preskar postao svjetski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Razvoj Preskara teći će po Don Kingovim željama, koji će mu priuštiti sve što mu treba da osvoji titulu. Ukoliko Don King to želi.

Don King smatra kako Preskaru trebaju još 2 – 3 godine kako bi postao pravi profesionalac, te kako mu u to vrijeme treba pažljivo izabirati protivnike.

Prvu priliku u profesionalnom boksu mladi će Preskar imati 30. lipnja u Hamburgu ili 12. srpnja u Las Vegasu. O točnom terminu odlučit će, naravno, Don King.

I Mike Tyson možda će se uskoro vratiti pod Don Kingove skute, pa će tako mladi Mario moći možda i sparirati svom idolu.

                                             Fotografija Marija Preskara: SN
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara