RUKOMETNI EURO

"Hrvati su drugi svijet za sve na Balkanu. Taj uspjeh nije događaj kao kod nas"

"Hrvati su drugi svijet za sve na Balkanu. Taj uspjeh nije događaj kao kod nas"
Foto: EPA

BIVŠI srpski izbornik Veselin Vuković govorio je o reprezentaciji Hrvatske u rukometu koja je izborila polufinale Europskog prvenstva.

U intervju za SportSport.ba objasnio je što čini razliku između Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Hrvatska je definitivno drugi svijet za ostale reprezentacija s Balkana zato što njihov rezultat i uspjeh nisu događaj, kao što je to kod nas drugih. Kod njih je to proces i rezultat jednog kvalitetnog rada, gdje svatko odgovara za ono što je napravio ili nije napravio", objasnio je.

Vuković je sa Srbijom 2012. osvojio srebro izbacivši Hrvatsku u polufinalu u Beogradu. Detektirao je probleme današnje reprezentacije koja je ispala u skupini nakon tri poraza, a jedan je Srbija doživjela i od Hrvatske u Grazu

"Cilj reprezentacije Srbije na Europskom prvenstvu je bio da prođe u drugi krug. Ipak, to se nije ostvarilo. Nije čak ostvarena nijedna pobjeda i naravno da je podbacila u pravom smislu te riječi. Mislim da je to posljedica lošeg stanja u rukometu u Srbiji u posljednjih nekoliko godina i nedostatka prave strategije kako dalje poslije medalje iz Beograda."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara