Hrvatska i Mađarska zajedno u organizaciji EP u nogometu 2012.

Hrvatska i Mađarska zajedno u organizaciji EP u nogometu 2012.

IAKO ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac u pravilu nikad ne zatvara sastanke zbog današnjeg dolaska izaslanstva nogometnih saveza Hrvatske i Mađarske, promijenio je taj običaj.

Nakon sat i trideset minuta razgovora iza zatvorenih vrata ministar Primorac je rekao da se razgovaralo o mogućnosti zajedničke kandidature za organizaciju Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine.

"Postoji želja i dobra volja obiju država da se uđe u zajedničku organizaciju tog prvenstva. Ja već imam načelnu suglasnost premijera Sanadera da će naša Vlada dati podršku ali nemamo puno vremena jer do 16. prosinca ove godine moramo donijeti konačnu odluku" rekao je Primorac izražavajući uvjerenje da će 31. siječnja 2005. godine Hrvatska i Mađarska podnijeti zajedničku kandidaturu UEF-i.

Predsjednik Nacionalnog sportskog ureda Mađarske Atilla Abraham, koji je inače peterostruki svjetski prvak i olimpijski pobjednik u četvercu s Olimpijskih igara u Seulu 1988. a sa tim četvercem je i na Univerzijadi u Zagrebu 1987. bio pobjednik, izrazio je uvjerenje da će njegova Vlada koja se već treći put kandidira za organizaciju Europskog prvenstva dati podršku ovom projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da imamo velike šanse dobiti ovu organizaciju jer u nju ulaze zajednički jedna zemlja članica Europske unije i zemlja koja je kandidat za ulazak, rekao je Abraham.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković izjavio je da su šanse za dobivanje organizacije izuzetno velike jer po njegovim riječima više se nikad neće dogoditi da UEF-a povjeri organizaciju Europskog prvenstva samo jednoj zemlji.

"Za sada se kao naši protukandidati spominju Rusija i Ukrajina te Turska i Grčka a po kuloarima čujem i da bi Italija ponovo željela organizaciju ovog prestižnog natjecanja ali sam uvjeren da ukoliko mi podnesemo kandidaturu da imamo velike šanse da 2006. godine dobijemo i organizaciju Europskog prvenstva 2012.

Predsjednik Nogometnog saveza Mađarske Imre Bozoky izjavio je da Hrvatska i Mađarska stoljetnu zajedničku prošlost i veliki interes da organiziraju prvenstvo koje će, ukoliko ga dobiju, biti organizirano na visokom nivou.

Sastanku u Ministarstvu znanosti, prosvjete i športa bili su nazočni pomoćnica ministra Romana Saput Jogunica, pomoćnik ministra za međunarodne odnose Radovan Fuchs te dopredsjednik HNS-a Vlado Zec i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara