Hrvatska među drugim nositeljima ždrijeba: Izbjegnuti Nijemci i Talijani

ŽDRIJEB u kojem će se izvlačiti četiri skupine za Euro 2008. održat će se u Luzernu 2. prosinca, a Hrvatska će biti u skupini drugih nositelja.

Tri su prva nositelja sigurna; domaćini Austrija i Švicarska, te aktualni europski prvak Grčka, a četvrta će u toj skupini na osnovu koeficijenta, koji se izračunava na osnovu osvojenih bodova u posljednja dva kvalifikacijska ciklusa podijeljenih s brojem utakmica, biti Nizozemska.

To je za Hrvatsku odlična vijest, koja će se prema toj računici nalaziti među drugim nositeljima, jer tako ima dobre šanse završi u skupini s relativno lakšim protivnicima Austrijom, Švicarskom ili Grčkom, a sigurno izbjegava Talijane, Nijemce i Čehe koji bi također trebali biti među drugim nositeljima.

Hrvatska među prve nositelje više ne može upasti jer najviši koeficijent koji može ostvariti nakon utakmice protiv Engleza je 2,41 dok će Nizozemci sigurno imati najmanje 2,42. Isti koeficijent može imati i Njemačka, ali njima se računa samo ovaj kvalifikacijski ciklus jer u onom prošlom, za Svjetsko prvenstvo, nisu sudjelovali jer su bili domaćini.

Među trećim nositeljima trebali bi biti Engleska, Portugal, Švedska i Rumunjska, a među četvrtim Poljska, Španjolska, Francuska i Turska.

P.V.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara