Hrvatska nogometna reprezentacija na humanitarnoj večeri za pomoć djeci

Hrvatska nogometna reprezentacija na humanitarnoj večeri za pomoć djeci
Foto: Hina

HRVATSKI nogometni reprezentativci i stručni stožer u utorak navečer je nazočio večeri zaklade "Vatreno srce" u zagrebačkom hotelu Westin u humanitarno-donatorskoj akciji od kojih će se polovica sredstava iskoristiti za kupnju opreme Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, a druga polovica za akciju Korak u život koja skrbi o stipendijama za školovanje djece bez roditeljske skrbi.

Donatorskoj večeri nazočili su svi reprezentativci na koje izbornik Zlatko Dalić računa za susret Lige nacija protiv Španjolske u četvrtak na Maksimiru, ali i brojni bivši nogometaši i izbornici, ostali sportaši te uglednici iz gospodarskog i političkog života Hrvatske. Tom je prigodom organiziran i "call-centar" u kojem su sudjelovali svi reprezentativci i članovi stručnog stožera, a građani su pozivom na humanitarni broj telefona sudjelovali u prikupljanju sredstva za  humanitarne akcije.

Slaven Bilić osnovao zakladu

"Ponosni smo što se ovoliko poznatih ličnosti odazvalo ovoj akciji, a posebno bih pozdravio nazočne bivše izbornike - Miroslava Blaževića, Mirka Jozića i Igora Štimca. Želimo nastaviti širiti zajedništvo i humanizam, kako smo to činili ovog ljeta, te skupiti sredstva onima koji ih trebaju", kazao je izbornik Dalić. 

Zakladu "Vatreno srce" osnovali su 2008. tadašnji izbornik Slaven Bilić i od tada se naši nogometni reprezentativci uključuju u razne humanitarne akcije, a posljednja donatorska večer održana je 2012. godine kada je izbornik bio Igor Štimac. 

Upravni odbor zaklade "Vatreno srce" u kojem su kapetan reprezentacije Luka Modrić, izbornik Dalić te liječnici  Zoran Bahtijarević,  Boris Nemec i Josip Paladino, odlučila je da ove godine pomoć u jednakim iznosima dodijeli Klinici za dječje bolesti Zagreb te akciji Korak u život.

"Drago mi je što u Upravnom odboru 'Vatrenog srca' nastavljam tradiciju ranijih kapetana Darija Srne i Nike Kovača. Lijepo je da sam kao kapetan uključen u rad zaklade te to prihvaćam kao veliku odgovornost. Ponosan sam što reprezentacija već dugi niz godina pomaže ovu zakladu i očekujem da se u ovi akciju uključe i naši navijači te tako svi zajedno pomognemo djeci", kazao je najbolji nogometaš svijeta Modrić.  

 Uz bogati glazbeni program u Kristalnoj dvorani hotela Westin bila je postavljena izložba odabranih fotografija sa Svjetskog prvenstva u Rusiji kao i izložba radova fotografa Stephana Lupina inspirirana Svjetskim nogometnim prvenstvom.

Humanitarni broj telefona zaklade "Vatreno srce" bit će aktivan do 3. prosinca, a za vrijeme dok su u "call-centru" bili hrvatski reprezentativci primljeno je skoro 60 tisuća poziva. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara