EURO 2020

Hrvatska odabrala kamp za Euro, bit će u gostima kod Mourinha

Hrvatska odabrala kamp za Euro, bit će u gostima kod Mourinha
Foto: tottenhamhotspur.com

BAZA hrvatske reprezentacije na Euru 2020. bit će u Londonu, u trening-kampu Tottenhama.

Trening-kamp Enfield vrijedan je 35 milijuna eura, a od Wembleyja je udaljen 31 kilometar.

Još u veljači UEFA je objavila imena kampova koji se nude reprezentacijama u 12 gradova domaćina predstojećeg Europskog prvenstva. Hrvatska će utakmice u skupini igrati u Londonu i Glasgowu pa je u ponudi dobila dva kampa u Škotskoj i četiri u engleskoj metropoli i njenoj okolici, a odlučila se na ovaj, u kojem odnedavno radi Jose Mourinho. Kampovi u Škotskoj nisu impresionirali hrvatsku delegaciju pa je bilo za očekivati da će se odlučiti za jedan od londonskih, iako dvije od tri utakmice u skupini naša reprezentacija igra u Glasgowu.

Osim Tottenhamovog Enfielda, u ponudi su bili kamp Lensbury u Teddingtonu, Bisham Abbey, hotel i spa 50 km od Wembleyja, te kamp Lutona s pripadajućim resortom.

Enfield je smješten u sjevernom dijelu Londona, a sastoji se od 15 terena s prirodnom i jednog i pol terena s umjetnom travom. Sve je prepuno zelenila, posađeno je 150 stabala, a tu je i veliki vrt iz kojeg se uzima i priprema organska hrana.

U glavnoj zgradi je 40 luksuznih soba na dva kata i veliki restoran s područjem za opuštanje, golemim ekranom i PlayStationom 4. Sve potrebno za trening je na vrhunskoj razini, od teretane i kreveta za masažu do sobe za operacije, visinske komore, studija za jogu i spa centra. Za svaki slučaj tu je i kazalište, koje se za nogometne prilike pretvara u prostoriju za sastanke i analize.

Hrvatski će reprezentativci u kampu imati potpuni mir je prilično izoliran, a izbornik Dalić moći će imati uvid u ono što igrači rade u sobama jer su zidovi prema dvorištu potpuno stakleni.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara