"Hrvatska senzacija ponovo blista!"

GOTOVO da u cijelom svijetu nema medija koji danas nije spomenuo "senzacionalnu Hrvaticu, jedinu ženu u povijesti sa pet osovjenih olimpijskih medalja, od čega su četiri zlatnog sjaja."

Ogroman broj stranih medija je u roku od dva sata objavio vijest o Janici, koja je u Sestriereu obranila zlato u kombinaciji iz Salt Lake Cityja, te ponijela laskavu titulu najbolje skijašice u povijesti s četiri zlatne olimpijske medalje i 24 godine na leđima.

"Hrvatica Janica Kostelić pobijedila je bolest i iscrpljenost i obranila zlatnu medalju sa Igara od prije četiri godine. Nakon što je odgođen kombinacijski spust, Janica nije znala hoće li biti sposobna pojaviti se na startu. Iza sebe na kraju je ostavila Austrijanku Marlies Schild i Šveđanku Anju Paerson. U svom prvom nastupu u Torinu, Janica je osvojila petu olimpijsku medalju, u dva pojavljivanja na Igrama. Od toga su čak četiri zlatnog sjaja." - piše Associated Press.USA Today donosi tekst o "hrvatskoj senzaciji" Janici Kostelić i njenom četvtom i povijesnom zlatom odličju.

"Janica je zablistala na stazi, ostavivši iz sebe Austrijanku Marlies Schild, Šveđanku Anju Paerson, ali i gardu ostalih Austrijanki." - stoji u online izdanju američkog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janica je odavno prekrojila hrvatsku povijest, odavno je njeno ime ušlo u skijaške anale, no danas je i službeno ušla u svjetsku povijest, kao jedna skijašica s četiri olimpijska zlata.

"Janica je postavila rekord samo pola sata nakon Norvežanina Aamodta, kojem je današnje zlato u Super G-ju četvrto u karijeri. Janica, čiji je brat uzeo srebro u muškoj kombinaciji, već se u Salt  Lake Cityu upisala u olimpijsku knjigu rekorda,  gdje je osvojila čak tri zlatne medalje. Tada je kao 19-godišnjakinja stala uz bok skijašicama poput Švicarke Vreni Schneider, Talijanke Deborah Compagnoni i Njemice Katje Seizinger." - piše CNN.

Mediji pišu i o razočarenju Anje Paerson  koju je novi poraz od Janice istinski teško pogodio.

"Janica je ponovo uništila Anju Paerson obranivši zlato u kombinaciji. Cijeli tjedan obrana titule za Janicu je visila u zraku. Imala je temperaturu, povišen puls i nakon slaloma je bila potpuno iscrpljena. Pretekla je Austrijaku Marlies Schild za  pola sekunde, Šveđanka je uzela broncu sa pet  stotinki zaostatka. No, osvrnemo li se na njeno zdravstveno stanje, ovo je ipak senzacija, rezultat  je zaista impresivan." - piše Eurosport. 

"Janica i njezin brat Ivica, koji se okitio srebrom u muškoj kombinaciji, postali su brat  i sestra, nakon 1980. koji je osvojio medalje na istim Igrama. 80-ih je to uspjelo Hanni i Andreasu Wenzelu." - navodi Eurosport samo mali dodatak slavi obitelji Kostelić.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara