"Hrvatska spremna za finale"

REUTERSOV novinar u Beču pun je hvale za našu reprezentaciju i smatra kako je vrijeme da se prestane o Hrvatskoj govoriti kao o "dark horseu" Eura te da se našu reprezentaciju treba početi gledati kao momčad koja je spremna i zaslužuje otići do finala.

"Bio bi zaista šok kad Hrvati ne bi prošli izmučenu i ozljedama izmrcvarenu Tursku. Hrvatska je pogled uprla u sebe još davne 1996. godine kada je također prošla u četvrtfinale Eura, a zapanjila je svijet pobjedom nad Njemačkom 1998. godine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva", piše Reutersov novinar.

Dodaje kako je za Hrvatsku već normalno da budu na velikim turnirima te da je do završnice došla osvojivši prvo mjesto u kvalifikacijama ispred Rusije te je izbacila Englesku, pobijedivši ih u obje utakmice.

Bilić: Nismo postigli ništa spektakularno

"Ne vidimo sebe kao nekakvo otkriće, iako neki ljudi još uvijek tako misle. Po našem mišljenju još nismo postigli ništa spektakularno, jer je prolazak grupe i bio naš primarni cilj", prenosi Reuters izjavu Slavena Bilića te njegovog kolege Lea Beenhakkera, koji je i prije početka Eura Hrvatsku smatrao favoritom:

"Talentirani su jako te ako će igrati kao momčad, a vjerujem da će ih Bilić uspjeti tako organizirati, onda su jako, jako opasni za svakoga. Do problema će doći ako će se oslanjati na individualne akcije pojedinaca."

Terim: Nikad se ne predajemo

Reuters u tekstu donosi i kratak pregled Turske, odnosno njihovih problema s ozljedama i kartonima, jer turski izbornik Fatih Terim neće moći računati na čak sedmoricu nogometaša. "Unatoč silnim problemima nakon teške utakmice protiv Češke i povratka u život nakon što su gubili, njihova je momčad puna samopouzdanja", piše Reuters te za kraj dodaje i Terimovu izjavu: "Naša najveća prednost je to što se nikad ne predajemo!".

H.A.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara