"Hrvatska više ne posjeduje zvijezde, ali posjeduje kvalitetu"

KANADSKA javnost također se priprema za početak Eura, a kao jedno od mogućih pozitivnih iznenađenja ondašnji novinari vide mladu i potentnu Bilićevu momčad.

Nakon analize naše momčadi zaključili su da hrvatska reprezentacija unatoč nedostatku pravih zvijezda još uvijek posjeduje puno talenta koji nas je nosio kroz kvalifikacije.

"Prošli su dani tehničkih potkovanih majstora poput Roberta Prosinečkog i Zvonimira Bobana. Ubitačni strijelac Davor Šuker sada je samo sjećanje, a teško je usporediti bilo kojeg braniča sa neustrašivim Slavenom Bilićem koji je danas izbornik", prisjetio se autor teksta zlatne hrvatske generacije koja je 1998. poručila najveći uspjeh hrvatskog nogometa.

"Ovaj put, nacija od pet milijuna ide na Euro sa staklenom obranom, snažnim srednjim redom koji predvode Luka Modrić i Niko Kranjčar i napadom koji neće biti niti sjena onog koji je vodio Eduardo da Silva, ali svjedno posjeduju veliku kvalitetu kojom su suvereno pregazili konkurente u kvalifikacijama", piše dalje kanadski novinar i zaključuje:

"Prošlo je deset godina od kada je Hrvatska došla do polufinala Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Iako mlada i bez velikih zvijezdi, Hrvatska je kroz kvalifikacije pokazala da može biti jedno od većih iznenađenja ovog prvenstva uoči problema s kojima se Bilić suočio u posljednje vrijeme."

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara