Hrvatske rukometašice za Euro 2012. protiv Italije, Slovačke i Danske: "Skupina po mjeri"

Hrvatske rukometašice za Euro 2012. protiv Italije, Slovačke i Danske: "Skupina po mjeri"

Foto: Damir Glibušić /  Cropix

HRVATSKA će nastup na Europskom prvenstvu 2012. u Nizozemskoj pokušati izboriti u skupini s Danskom, Slovačkom i Italijom. Završnicu će izboriti dvije prvoplasirane ekipe. Favorit skupine svakako je Danska, domaćin posljednjeg EP na kojem su zauzele 4. mjesto i ostale bez medalje. Hrvatska je na tom natjecanju, prvom pod vodstvom izbornika Vladimira Canjuge na kraju bila 9. U međusobnom susretu Dankinje su bile bolje s visokih 31:19. Hrvatska je dobila odličnu prigodu za uzvrat.

„Priželjkivao sam nekog iz drugog kruga s EP, Rusiju, Rumunjsku ili Dansku i eto ispunila mi se želja. Posebno jer su Dankinje u našoj utakmici imale i vjetar u leđa od sudaca pa ćemo vidjeti sada kako će to biti na našem terenu. U dvije utakmice dobit ćemo pravi omjer vrijednosti. Znamo da je Danska liga najbolja, ali nisu uzele medalju na svom EP i mislim da i to nešto govori. Mi smo prije par dana pobijedili Švedsku doma, to je slični stil rukometa i mislim da možemo pobijediti i Dansku", rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

Canjuga: Očekujem plasman na Euro, ali trenutno mislimo na Srbiju

„Što se tiče Slovačke i Italije, tu mislim da ne bismo trebali imati problema u gostujućim utakmicama, naše domaće pobjede se podrazumijevaju. Skupina je po mjeri i očekujem siguran plasman na EP. No do početka kvalifikacija ima još dosta vremena, sve naše misli sada su usmjerene na utakmice sa Srbijom i ukoliko njih prođemo, bit će puno lakše igrati i te kvalifikacije", zadovoljan ždrijebom bio je izbornik Vladimir Canjuga.

Nastup na EP 2012. u Nizozemskoj, uz domaćina i europskog prvaka Norvešku, izborit će dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine.

KVALIFIKACIJSKE SKUPINE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1. Njemačka, Mađarska, Bjelorusija, Azerbajdžan
2. Rumunjska, Srbija, Portugal, pobjednik pretkvalifikacija
3. Rusija, Crna Gora, Poljska, drugoplasirani pretkvalifikacije
4. Francuska, Makedonija, Turska, Litva
5. Švedska, Austrija, Slovenija, Češka
6. Danska, Hrvatska, Slovačka, Italija
7. Španjolska, Ukrajina, Island, Švicarska

PRETKVALIFIKACIJE
Velika Britanija, Finska, Grčka, Izrael

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara