KARATE

Hrvatski borci osvojili 29 medalja na Grand Prix Croatia u karateu

Hrvatski borci osvojili 29 medalja na Grand Prix Croatia u karateu
Foto: EPA

HRVATSKI natjecatelji od kadeta do seniora, uključujući natjecanje u parakarateu, osvojili su ukupno 29 odličja na 28. Grand Prix Croatia, koji je u nedjelju završen u Sportskoj dvorani u Samoboru.

U najatraktivnijem seniorskom dijelu turnira u borbama, zlatnu medalju i novčanu nagradu od dvije tisuće eura osvojio je Ivan Kvesić, dok je njegov brat Anđelo bio drugi. 

Tomislav Stolar bio je uspješan u seniorskim katama, osvojio je broncu i u odlučujućem nastupu svladao Slovenca Smoligu 3-2. 

U konkurenciji mlađih seniora zlata za Luku Kondića (-67 kg), Sadea Bećirović (-68 kg) i Lucija Lesjak (+68 kg), srebro je završilo oko vrata Luke Dolčića (-75 kg), a osvajači bronce su Bruno Katavić (+84 kg), Ines Grdenić (-50 kg), Laura Fučik (-61 kg)i Lucija Grčević u katama. 

Leon Tomljanović zauzeo je juniorsko 2. mjesto u kategoriji do 76 kg, a isti pothvat kod juniorki uspio je Eleni Kečkeš do 48 kg. 

U ekipnom kata natjecanju juniorki ekipa Daruvara bila je treća. 

Kadetsko zlato osvojio je Dino Šimunec (-70 kg), srebro Ema Sgardelli (-47 kg) i Ema Juričić (+54 kg), a brončano odličje Kristijan Topličanec i Fran Vukomanović (-57 kg), Leo Lazar (-70 kg), Viktor Fagnjen (+70 kg), Laura Lisac i Ema Štivić (-54 kg), Adriana Ross i Nikolina Golomboš (+54 kg).

Hrvatski reprezentativac Miroslav Rakić osvojio je natjecanje u parakarateu ispred Ivice Vukovića. Broncu u ženskom dijelu nadmetanja sportaša s invaliditetom osvojile su Ines Svetić i Daniela Topić.

Na trodnevnom natjecanju sudjelovalo je 1618 natjecatelja iz 24 zemlje. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara