Hrvatski klubovi gube licencu UEFA-a i postaju poluprofesionalni?

Hrvatski klubovi gube licencu UEFA-a i postaju poluprofesionalni?

HRVATSKIM nogometnim klubovima od sljedeće će sezone za igranje u Prvoj HNL biti potrebna licenca UEFA-e, što će s obzirom na katastrofalno stanje u hrvatskom nogometu teško dobiti.

Najbitniji uvjeti za dobivanje licence su financijski i infrastrukturni uvjeti, što je u svim klubovima veliki problem. Prije nekoliko tjedana čak su se proširile glasine da će Dinamo europske utakmice iduće sezone morati igrati na Poljudu, Varteksovom stadionu ili stadionu u Velikoj, koji navodno jedini zadovoljavaju sve UEFA-ine uvjete. Problem u Maksimiru je taj što nemaju 1000 natkrivenih sjedećih mjesta, što je jedan od UEFA-inih uvjeta. 

Na današnjoj sjedini Skupštine Udruge prvoligaša predstavnici klubova bili su okvirno upoznati s licenciranjem, a detaljne će upute dobiti 23. prosinca kada će biti održan seminar gdje će klubovi dobiti sve potrebne materijale, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rok za licenciranje je 14. travnja 2004. godine, a odbor HNS-a u siječnju i veljači će krenuti u inspekciju klubova.

Predsjednik Udruge prvoligaša Damir Vrbanović izjavio ja za Jutarnji kako je veliki broj prvoligaša pred bankrotom, te da su daleko od uvjeta za licenciranje.

"Dugovi su ogromni, računi blokirani. Pitanje je koliko će klubova zadovoljiti kriterije za Prvu HNL", izjavio je Vrbanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara