SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Hrvatski navijači prijete i vrijeđaju norveškog nogometaša zbog danskih sudaca

Hrvatski navijači prijete i vrijeđaju norveškog nogometaša zbog danskih sudaca
Foto: Epa

LINO ČERVAR je nakon tijesnog poraza od Njemačke 22:21 sijao bijes zbog danskih sudaca Madsa Hansena i Martina Gjedinga. Nazvao ih je amaterima te poručio kako ih treba pritvoriti jer su svojim odlukama izbacili Hrvatsku iz borbe za medalje.

Naime, pri 21:20 za Njemačku Karačiću je dosuđeno probijanje u duelu s Wiedeom. To je dosudio Gjeding koji je jučer govorio za dansku televiziju.

"Jedan od kriterija kod dosuđivanja prekršaja u napadu je i da obrambeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega. To ovdje nije bio slučaj. Nisam trebao čak niti puno puta pogledati snimku da se uvjerim da sam pogriješio."

Kaže da se baš i nije odmorio nakon utakmice.

"Nismo se noćas naspavali, ali moramo prijeći preko toga. Bila je to odluka koja je imala veliki utjecaj na jednu momčad i ona je na meni. U najbolju ruku je dvojbena situacija. Vidio sam je 15 puta i bila su to dvojica igrača koji su išli jedan u drugoga, dosuditi prekršaj u napadu, bila je pogreška."

Hansen je govorio o pritisku koji njihov posao nosi.

"Dobro smo, naravno, malo utječe na vas kada napravite nešto krivo, utječe na naš ponos i profesionalizam u koji ulažemo iz dana u dan, ali smo i svjesni kako to ide uz ovaj posao. Mislim da smo se jako dobro nosili s pritiskom. Mi suci moramo se znati nositi sa svim tim, a ako ne možemo, tu nam niti nije mjesto."

 

Danski sudački par dobio je niz prijetnji i uvreda zbog sporne odluke, ali ni kriv ni dužan u problemu se našao i jedan bivši norveški nogometaš. Zbog ''pogrešnog'' prezimena. Naime, norveški nogometaš Mads Hansen (34) za norveške medije ispričao je što mu se događa posljednja dva dana.

''Nepoznati ljudi šalju mi poruke koje su očito namijenili sucu. Poručuju mi odvratne stvari poput ''nadam se da ćeš umrijeti od raka'', ''kaznit će te Bog'' i ''neka te Sotona uzme'', ispričao je norveški Hansen, pa je dodao:

''Ne trebate puno skrolati po mojem profilu da biste shvatili da ja nisam rukometni sudac. Ali kada su mi počele stizati poruke, odgovorio sam im da se nadam da je Njemačka pobijedila. To ih je još više razljutilo.''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara