"HRVATSKI PLAĆENICI POKUŠALI DRŽAVNI UDAR" Srpske naslovnice vrište o zavjeri "stranih službi i splitskih kikboksera"

"HRVATSKI PLAĆENICI POKUŠALI DRŽAVNI UDAR" Srpske naslovnice vrište o zavjeri "stranih službi i splitskih kikboksera"

Grafika Index, naslovnice: Telegraf, Alo, Informer, Večernje novosti, Blic

SVIM naslovnicama srpskih medija i dva dana nakon velikih nereda na derbiju Partizana i Zvezde dominira ta tema. 

Jer, nakon što je Index jučer otkrio da je u kaosu sudjelovalo i par Hrvata, srpski novinari iskoristili su ovu činjenicu za raspredanje nebuloznih teorija o razlozima angažmana splitskih snagatora na strani jedne od sukobljenih frakcija navijača Partizana.
 
Iako je njihova motivacija jasna; pomoć grupi Vandal Boys u pokušaju da od ekipe predvođene skupinom Alcatraz preuzme kontrolu nad navijačkom tribinom. Pučisti među Grobarima ovako su mislili ovladati jugom stadiona, ali i kriminalnom scenom. Jer primat na tribini dovodi do navedenog.
 
U napadu daleko malobrojnije skupine navijača Partizana na većinsku, sudjelovalo je samo šest Hrvata. Ali, oni su u srpskim medijima prikazani kao kolovođe nereda, koji imaju za cilj rušenje vlasti u Srbiji, a sve pod patronatom stranih tajnih službi. 
 
Telegraf piše o "kaosu kojeg su na Partizanovom stadionu kreirali huligani iz Splita" i ističe da "iza krvavog huliganskog obračuna na 156. večitom derbiju stoje drogirani Hrvati, koji su započeli masovnu tuču na južnoj tribini. Partizanov jug pokušao je preuzeti Splićanin Ante Firić (26), koji je u Beograd sa još petoricom Hrvata došao dan ranije na poziv navijačkih grupa Young Boys i Vandal Boys.
Alo ide nekoliko koraka dalje, jer tvrdi da su "plaćenici iz Hrvatske za 10 tisuća eura po glavi organizirano došli na derbi kako bi zapalili stadion, izazvali rat navijača i napravili kaos u zemlji." Otkriva da su "grupu Hrvata zaduženih za izazivanje sukoba platili ljudi iz Beograda, a među njima je čak i jedan visoki dužnosnik Partizana koji želi preuzeti kontrolu nad navijačima." Uz napomenu da su "sukobi na stadionu organizirani kako bi se izazvali neredi širih razmjera s krajnjim ciljem rušenja vlasti u Srbiji." Ovaj list na naslovnici donosi imena splitske šestorke starosti od 23 do 31 godine koja je za "debele dnevnice i smještaj u luksuznom hotelu" trebala "rušiti vlast u Srbiji".
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Informer, koji u Srbiji dnevno kupuje gotovo 120 tisuća ljudi, "objašnjava" tko je šačicu splitskih bildera angažirao za "konačan cilj: rušenje Vučića". Odgovor je: "Strane službe i njihove prljave igre oko Srbije. Ovaj list podlogu za ovu teoriju nalazi u ekspertizama sigurnosnih stručnjaka: "Stranci su Hrvate angažirali da izazovu nerede na stadionu i tako destabiliziraju državu." Dakle, "CIA snajka CIA" je "direktnim instrukcijama naložila hrvatskim huliganima da izazovu nerede, a cilj je bio prelijevanje sukoba na ulice i izazivanje nereda u Beogradu."
 
 
Večernje novosti na naslovnici "otkrivaju" da je "Kaos na derbiju u režiji Hrvata", a "sukob su kreirale strane službe." Oštroumno dodaju da je s tog scenarija, pažnja javnosti planski skrenuta na priču o sukobu među posvađanima frakcijama navijača Partizana. 
 
Blic također navodi da su "plaćenici iz Hrvatske, prebijeni u ratu za jug" dobili po 10 tisuća eura za pomoć Vandal Boysima u preuzimanju tribine. "Hrvati su pojačali ovu grupu na poziv jednog žestokog momka" navodi Blic poznati srpski eufemizam za opasnog kriminalca. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara