Hrvatski vaterpolisti doznali protivnike na Europskom prvenstvu

Hrvatski vaterpolisti doznali protivnike na Europskom prvenstvu

Foto: HVS

HRVATSKA muška vaterpolska reprezentacija će na Europskom prvenstvu, koje će se od 14. do 28. srpnja održati u Barceloni, nastupiti u skupini C u kojoj će joj protivnici biti selekcije Nizozemske, Turske i Grčke, dok vaterpolistice nisu imale sreće sa ždrijebom koji ih je svrstao u skupina A s ekipama Izraela, Nizozemske, Francuske, Italije i Grčke.

To je odlučeno na ždrijebu, koji je u srijedu održan u Barceloni, na kojem je 16 muških reprezentacija razvrstano u četiri, a 12 ženskih reprezentacija u dvije skupine.

Ždrijeb turnira vaterpolista

Skupina A:
Njemačka, Gruzija, Italija, Mađarska

Skupina B:
Crna Gora, Malta, Francuska, Španjolska

Skupina C: HRVATSKA, Nizozemska, Turska, Grčka

Skupina D:
Rusija, Srbija, Slovačka, Rumunjska

U ždrijebu za turnir vaterpolista reprezentacije su bile podijeljene u tri jakosne skupine od kojih su u prvoj bile četiri najbolje reprezentacije s prošlog EP-a u Beogradu, a to su Srbija, Crna Gora, Mađarska i Grčka. U drugom jakosnom razredu uz Hrvatsku su bile Španjolska, Italija i Rusija, jer su to reprezentacije koje su 2016. u Beogradu bile plasirane od 5. do 8. mjesta, dok su u trećoj jakosnoj skupini bile reprezentacije koje su se na Europsko prvenstvo plasirale kroz kvalifikacije, a to su Francuska, Gruzija, Njemačka, Malta, Nizozemska, Rumunjska, Slovačka i Turska.

Sustav natjecanja na EP-u ostao je isti i po njemu će se četiri pobjednika skupina izravno plasirati u četvrtfinale, dok će drugi i treći iz svake skupine razigravati za preostala četiri mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvu utakmicu odabranici Ivice Tucka igrat će 16. srpnja protiv Nizozemske, drugi suparnik našim vaterpolistima bit će Turska 18. srpnja, a 20. srpnja, vjerojatno odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u skupini C, odigrat će protiv reprezentacije Grčke.

Ždrijeb turnira vaterpolistica

Skupina A: I
zrael, Nizozemska, Francuska, Italija, HRVATSKA, Grčka

Skupine B:
Srbija, Rusija, Mađarska, Španjolska, Turska, Njemačka

Za ždrijeb turnira vaterpolistica bile su četiri jakosne skupine. U prvoj su finalisti prošlog EP-a Mađarska i Nizozemska, u drugoj Italija i Španjolska koje su igrale za broncu u Beogradu, u trećoj Grčka i Rusija, a u četvrtoj šest reprezentacija koje su sudjelovale u kvalifikacijama za EP, a to su Hrvatska, Francuska, Njemačka, Izrael, Srbija i Turska.

Odabranice izbornika Dragana Matutinovića prvu će utakmicu igrati 14. srpnja protiv Nizozemske, a potom slijede dvoboji 15. srpnja protiv Francuske, 17. srpnja protiv Grčke, 19. srpnja protiv Italije i 21. srpnja protiv Izraela.

Iz dvije skupine po šest reprezentacija u četvrtfinale će se plasirati najbolje četiri ekipe, a parovi će biti formirani križanjem po formuli A1 - B4, A2 - B3, B2 - A3, B1 - A4.

Vaterpolski turnir u Barceloni bit će odigran u kompleksu Bernat Picornell, koji je smješten na Montjuicu, a bio je domaćin natjecanja u vodenim sportovima na Olimpijskim igrama 1992. godine, na Svjetskom prvenstvu 2013. godine, a tu su odigrani i završni turniri (Final 6) vaterpolske Lige prvaka 2014. i 2015. godine.    

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara