hrvatska reprezentacija

Hrvatsku u Budimpešti čeka rasprodan stadion: HNS objavio upute za navijače

Hrvatsku u Budimpešti čeka rasprodan stadion: HNS objavio upute za navijače
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

UTAKMICA Mađarske i Hrvatske na budimpeštanskoj Groupama Areni igra se u nedjelju 24. ožujka s početkom u 18 sati, a vrata stadiona otvaraju se u 16 sati. Za hrvatske je navijače predviđen Sektor E (ulaz br. 4).

Stadion je rasprodan, a kupnjom ulaznice prihvaćeni su propisi Mađarskog nogometnog saveza za sportske događaje, koji između ostaloga uključuju:

- kontrolu osobnih podataka uz zabranu ulaska na stadion onima kojima se podaci na ulaznici i osobnim dokumentima ne podudaraju, bez naknade za plaćenu cijenu ulaznice

- onemogućavanje ulaska gostujućih navijača na tribine rezervirane za domaće navijače, odnosno hrvatskih navijača s jasno istaknutim obilježjima radi njihove osobne sigurnosti, na temelju UEFA-inog pravilnika o sigurnosti 

Prema uobičajenoj praksi, na stadion nije dopušteno unositi bilo kakve predmete pogodne za nanošenje ozljeda ili štetne za zdravlje, pirotehnička sredstva, velike torbe i ruksake, transparente s bilo kakvim rasističkim, uvredljivim ili političkim porukama koje potiču mržnju, zastave veće od standardnih veličina, hranu, piće, kišobrane i druge predmete, u skladu s propisima. Na ulazu u stadion, hrvatskim navijačima pomoć će pružati i redari HNS-a.

"Pozivamo sve navijače da hrvatskim reprezentativcima pomognu fer i korektnim navijanjem. Recimo zajedno NE diskriminaciji, ksenofobiji, rasizmu i svim oblicima verbalnog i fizičkog nasilja. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, poštovanja i tolerancije prema suparniku, službenim osobama i svim gledateljima", objavio je HNS.

Upute Mađarskog nogometnog saveza za hrvatske navijače mogu se na hrvatskom jeziku preuzeti OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara