KORONAVIRUS U SPORTU

HZJZ izmijenio preporuku koja je bila u suprotnosti sa Zakonom o sprječavanju nereda

HZJZ izmijenio preporuku koja je bila u suprotnosti sa Zakonom o sprječavanju nereda
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKI zavod za javno zdravstvo objavio je nove preporuke vezane za povratak gledatelja na stadione. Gledatelji se na tribine vraćaju od utorka 16. lipnja kad su na rasporedu prve utakmice 29. kola HNL-a. 

Glavna razlika u odnosu na prvotno objavljene preporuke je da HZJZ više ne preporučuje gledateljima da tijekom čitave utakmice nose maske za lice dok su ostale odredbe kad su posjetitelji u pitanju ostale nepromijenjene.

Povratak navijača na stadione

Problem s ovom preporukom bio je taj što je ona bila u suprotnosti sa Zakonom o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima koji u svom članku 4. propisuje da se maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način radi prikrivanja identiteta smatra protupravnim ponašanjem za koje je zapriječena novčana kazna od 2.000 do 15.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana.

Klubovima se preporučuje da broj gledatelja na stadionu bude maksimalno 1/3 kapaciteta stadiona. Gledatelji prilikom ulaska i izlaska na stadionu i za vrijeme kretanja po športskom objektu trebaju održavati fizičku distancu od najmanje 1,5 metra, a toliko treba biti i razmak prilikom sjedenja. Također, posjetiteljima se ne preporučuje da sjede jedni iza drugih, nego da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta udesno u odnosu na osobu u prethodnom redu.

Preporuke Za Sportska Natje... by Index.hr on Scribd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara