I atletičari stežu remen: IAAF pred bankrotom

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

PREMA pisanju engleskog Daily Maila, Međunarodna atletska federacija (IAAF) mogla bi se uskoro suočiti s bankrotom ukoliko drastično ne sreže troškove.

Panično je upozorenje članovima Izvršnog vijeća uoči nedavne sjednice u Dohi izložio rizničar IAAF-a Jean Poczobut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz je objasnio kako su godišnji troškovi znatno premašili prihod od 30 milijuna funti, a rezerve, koje su prije deset godina iznosile čak 50 milijuna funti, sada su pri kraju. Poczobutova je namjera bila izazvati šok, u čemu je, piše Daily Mail, i uspio.

Odmah je sazvan sastanak užeg vrha IAAF-a na kojem su bili predsjednik Lamine Diack i dopredsjednici, ujedno atletske legende, Sebastian Coe i Sergej Bubka. Raspravljalo se o "stezanju remena" u sljedeće četiri godine, a jedna od mjera mogla bi biti i smanjivanje nagradnih fondova i bonusa za svjetske rekorde na natjecanjima pod okriljem IAAF-a.

Zanimljivo je da su se tijekom 11-godišnje Diackove vladavine prihodi IAAF-a smanjili, ali su rashodi znatno porasli, ponajprije zbog uvođenja novih razvojnih programa za afričke i azijske zemlje. Diack je već najavio kako se 2011. neće kandidirati za novi mandat, a njegov će nasljednik vjerojatno biti izabran između spomenutih Coe i Bubke te Marokanke Nawal el Moutawakel, olimpijske pobjednice na 400 metara s preponama iz 1984. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara