I najveći hedonist oprao igrače: Rodman smatra da ih zanima novac, a ne košarka

I najveći hedonist oprao igrače: Rodman smatra da ih zanima novac, a ne košarka

Foto: JLP 

NOVI stanovnik košarkaške Kuće slavnih, jedan od najvećih skakača svih vremena Dennis Rodman, smatra da su za ''lockout'' u NBA ligi krivi vlasnici klubova, ali i da bi igrači trebali smanjiti zahtjeve.

Obustava rada u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta traje od 1. srpnja, a u ponedjeljak su otkazana i prva dva tjedna sezone. Vlasnici i igrači se i dalje ne mogu dogovoriti oko novog kolektivnog ugovora, a najviše se spore oko podjele košarkaških prihoda. Vlasnici nude igračima podjelu 50-50, dok igrači ne žele pristati na manje od 53 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Za 'ockout' su krivi vlasnici klubova, ali da bi se stvar pokrenula, i igrači bi se trebali malo odreći i smanjiti zahtjeve", kazao je bivši košarkaš Detroita, San Antonija, Chicaga, LA Lakersa i Dallasa.

"Većinu igrača uopće nije briga za košarku. Zanima ih samo novac, a sada odjednom pozivaju na jedinstvo. Nisam na strani vlasnika, ali igrači bi malo trebali pogledati i sebe", dodao je Rodman koji je još bio aktivan u vrijeme posljednjeg ''lockouta'', u sezoni 1998/99.

"Vremena su se otada promijenila. Danas imate možda samo deset klubova u ligi koji zarađuju novac."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara