I sezone 2006./2007. u HNL-u 12 klubova

SKUPŠTINA Hrvatskog nogometnog saveza na današnjoj je sjednici u Zagrebu prihvatila sustav natjecanja za sezonu 2006/2007 u kojoj će Prva liga imati 12, a Druga liga 16 klubova.

Prihvaćen je i završni račun za prošlu, te financijski plan za 2005. godinu. HNS je u prošloj godini ostvario prihod od oko 83 milijuna kuna, a rashodi su iznosili 63,8 milijuna. To znači da je ostvaren višak od preko 19 milijuna kuna. Financijski plan za 2005. predviđa prihod od 47 milijuna kuna, a toliki bi trebali biti i rashodi.

Predsjednik Saveza Vlatko Marković naglasio je kako je u jesenskom dijelu prvenstva poboljšano suđenje, a bilježi se i porast broja nogometnih klubova. No, infrastruktura, prvenstveno stadioni, još nisu na potrebnoj razini, a u narednom periodu treba poboljšati i rad s mlađim uzrasnim kategorijama.

Marković je uvjerenja da će Hrvatska i Mađarska dobiti organizaciju Europskog prvenstva 2012. godine. Kao što je poznato, protukandidati su nam Italija, Grčka, Turska, Rusija, Rumunjska, Azerbajdžan, a zajedničku kandidaturu podnijeli su i Poljska i Ukrajina. Odluku o tome tko će biti domaćin EP 2012. Uefa će donijeti u prosincu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glede kvalifikacija za SP 2006. Marković je siguran da ćemo izboriti plasman u Njemačku, te je upozorio na važnost predstojeće kvalifikacijske utakmice protiv Islanda, koja se igra 26. ožujka u Zagrebu. Po njemu, to je najbitnija utakmica kvalifikacija.

Skupštini HNS-a bio je nazočan i potpredsjednik Uefe Turčin Senes Erzik, koji je izrazio zadovoljstvo svojim boravkom u Zagrebu, te je obećao punu potporu Uefe radu Hrvatskog nogometnog saveza.

Izaslanike na Skupštini pozdravio je i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, te ih je pozvao da više pažnje posvete ženskom nogometu, koji je također olimpijski sport.

Danas su podijeljena i priznanja zaslužnima za ustrajan dugogodišnji rad s mladima. Trofej podmlatka dobila su četiri trenera, te NK Dinamo i Nogometno središte Osijek. Među trenerima koji su dobili Trofej je i Martin Novoselac, dugogodišnji izbornik mlade reprezentacije Hrvatske koji je sada prvi pomoćnik izbornika nacionalne momčadi Zlatka Kranjčara.

Uoči početka Skupštine HNS je s Privrednom bankom Zagreb potpisao dvogodišnji sponzorski ugovor, čija vrijednost nije objavljena.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara