I Srbi imaju svog Luciana Moggija

AUSTRIJSKI tjednik News raspisao se o još jednom skandalu vezanom uz namještanje utakmica. Stara je priča da se protiv trenera Sturma Mihajla Petrovića i nogometaša Bojana Filipovića pokrenula istraga zbog namještanja utakmica austrijskih prvoligaša, no novost su imena koja su u cijeloj priči, navodno, ostavila dubok trag.

Radi se o sportskom direktoru Arkanovog nogometnog kluba Obilića, Dragiši Biniću te bivšem reprezentativcu Srbije i obrambenom igraču Sturma Draganu Šarcu.

Riječ je o istoj aferi radi koje trener Dragan Antić Recko, inače Binićev prijatelj i kum, već leži u njemačkom pritvoru. Kao konkretan primjer navodi se utakmica u kojoj je Hanza svladala Zigen 2:0, i  zbog koje su Nijemci uhićenu grupu oko Vranjanca nazvali mafijom.

"Dragan Antić, osumnjičen u Njemačkoj da se obogatio klađenjem na namještene utakmice, samo je kolateralna šteta u akciji čišćenja nogometa koju provode tamošnji pravosudni organi." - smatra njegov kum i prijatelj Dragiša Binić.

Policija, iako u potrazi za još opipljivijim dokazima, Antića sumnjiči da se zajedno s jednim Kinezom, čije ime nije navedeno, kladio na nevjerojatne rezultate utakmica. 

Policija tvrdi i kako je prisluškivanjem telefonskih razgovora trenera Sturma Petrovića s njegovim igračem Filipovićem utvrdila da su obojica primala mito od Antića i Kineza za usluge namještanja susreta.

Austrijski News navodi kako tužiteljstvo posjeduje materijale koji pored Petrovića i Filipovića terete već spomenutog Dragana Šarca. Njega se također prema snimljenim razgovorima optužuje za primanje mita.

Petrović je, pišu srpske novinske agencije, tijekom jednog telefonskog razgovora kazao da je u dogovoru s njima i jedan obrambeni igrač, misleći pri tom na Šarca, te da će isti također ispuniti Antićeve zahtjeve.

Petroviću neće pretjerano pomoći njegove proturječne izjave prilikom davanja iskaza policiji. Na saslušanju 18. travnja tako je rekao da Antića nije sreo do prije dva mjeseca iako je istraga dokazala da trener Šturma i uhićeni Srbin kontaktiraju još od listopada prošle godine.

Austrijska policija, koja je utvrdila da su Binić, Antić, Petrović i Filipović, proteklih mjeseci
često viđeni zajedno u mnogim ugostiteljskim objektima, do sportskog direktora Obilića također je došla preslušavajući snimke telefonskih razgovora.

Policija u Grazu, javlja B92, optužuje Petrovića i nogometaše da nisu samo primali mito, već da su se sami kladili, a kao motiv navode se novčani problemi Petrovića.

Prema austrijskim medijima, Petrović je u velikim dugovima, dok je Filipović od 2003. izložen stalnom smanjenju primanja - njegova plaća, naime, je pala sa 10 tisuća eura mjesečno, na sadašnjih 5.500, zbog čega je, kako je rekao prilikom saslušanja, morao svoj BMW kupiti na kredit.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara