LIGE PETICE

Ibrahimović: Rečeno mi je da je stari Milan udaljen 11 kilometara

Ibrahimović: Rečeno mi je da je stari Milan udaljen 11 kilometara
Foto: Getty Images / Guliver Images

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ u nedavnom je intervjuu rekao kako ne igra u Milanu na koji je navikao u prošlosti te da će napustiti klub ako se neke stvari ne promijene.

"Ibra je rođen za igranje nogometa i još uvijek je najbolji u igranju nogometa. Vidjet ćemo kako ću se osjećati za dva mjeseca. Vidjet ćemo i što se događa s klubom. Ako je ovo situacija, da budem iskren, vjerojatno me nećete vidjeti u Milanu sljedeće sezone. Ibra nije igrač za Europa ligu, a Milan nije klub koji pripada tom natjecanju."

Ipak, postoji šansa da ostane u Italiji. Ibra je otkrio da ga je nazvao Adriano Galliani, bivši CEO Milana koji sada sa Silviom Berlusconijem vodi Monzu. Podsjetimo, Berlusconi je bio vlasnik Milana 31 godinu i klub je pod njim osvojio sve što je mogao, a prodao ga je 2017.

"Galliani me nazvao i rekao: 'Rekao si da ovo nije tvoj Milan. Tvoj Milan je udaljen 11 kilometara od Milana.' On mi se sviđa, radi kako bi sportski direktor trebao raditi. Kada me dovodio u Milan prvi put, došao je u moju kuću u Švedskoj i rekao mi je da se neće vratiti bez mene. Moja supruga Helena me gledala ljutito, rekla je da je lud. Samo sam joj odgovorio da moramo ići s njim jer inače neće otići. Kada nešto želiš, moraš to uzeti. Ne samo riječima nego i postupcima", rekao je Ibrahimović Gazzetti.

"Navijači se mole Bogu, meni"

Otkako je Ibrahimović stigao u Milan klub je počeo imati puno bolje rezultate, no igra se bez navijača zbog pandemije koronavirusa.

"Čudno je bez navijača. Oni su 50% utakmice. Nabriju te, kude te, što mi se sviđa, uzbuđeniji si zbog njih. Kada odem među njih, budu sretni. Mole se svome Bogu."

Ibrahimović će napuniti 39 godina u listopadu. Ima li i dalje jednaku želju za treningom?

"Ujutro nemam. Teško mi je ustati, ali kada treniram, onda treniram. Ne znam, mislim da volim patiti na treningu. Kada patim, osjećam se bolje. Imam 38 godina, no kada trčimo na treningu ne smijem raditi manje od ostalih. Moram biti jednak ili bolji. To mi je u glavi, moram biti bolji od svih u svemu što radim. Tako sam odrastao."

Na kraju je upitan o tome hoće li se u budućnosti pojaviti novi Ibrahimović. U svom stilu je odgovorio.

"Nadam se da hoće, zbog fanova nogometa, ali ne vidim ga. Ibrahimović je najkompletniji napadač svih vremena i ne vidim novog Ibracadabru. Netko tko je 196 visok, ima snagu Mikea Tysona, zna plesati kao Muhammad Ali, a brz je poput Brucea Leeja. Ne vidim još jednog takvog igrača."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara