NAJVEĆI ENGLESKI DERBI

"Idu u rat, a ljube se i grle sa suparnicima. To se ne radi"

"Idu u rat, a ljube se i grle sa suparnicima. To se ne radi"
Foto: Guliver Image/ Getty Images. Screenshot: Sky Sports

ROY KEANE, legenda Manchester Uniteda i Premiershipa, žestoki je tip starog kova. Ne skriva gađenje prema modernom nogometu i načinu na koji su prebogate i tetošene igračke superzvijezde preuzele vlast u svlačionicama i klubovima iako su zapravo mekušci.

Pored Keanea čak i lajavac Mourinho šuti

Poznat po tome da nema dlake na jeziku, omiljen je i uvijek intrigantan sugovornik, a takvim se dokazao i kada je kao komentator Sky Sportsa analizirao najveći engleski derbi, u kojem je njegov United ugostio Liverpool (1:1). Iako su s njim u studiju bili također velikani Graeme Souness i Jose Mourinho, Keane im je ukrao šou još dok su igrači bili u tunelu. 

Kao nekoga tko je 12 godina igrao za United (1993. - 2005.), od čega je zadnjih osam godina bio kapetan, nije mogao doći k sebi gledajući kako se igrači njegovog kluba prije izlaska na teren nasmijani grle i ugodno ćaskaju s igračima Liverpoola koje tradicionalni Keane smatra nepomirljivim rivalima. Onima s kojima se komunicira samo preko nišana ili starta u kost.

Ni ne pokušava sakriti gađenje dok gleda kako se igrači Uniteda i Liverpoola grle i ljube

"Pogledaj ih... Ljube se i grle sa suparnicima, umjesto da se spremaju za rat s njima...", govorio je Keane s gnušanjem dok je kamera prikazivala kako u tunelu Old Trafforda vlada atmosfera kao pred prijateljsku utakmicu.

"Ideš u rat, a oni se grle i ljube. Ne družiš se sa suparnikom, ideš u bitku protiv njega!" nije k sebi mogao doći Keane, kojeg je voditelj pokušao podsjetiti da je ovo era takvih nogometaša:

Ali nogomet se promijenio?

"Pa nije se toliko promijenio.. I dalje ideš u rat protiv njih... U takvoj bih situaciji jedino popričao s njima, ali samo nakon utakmice... Ma zapravo, ne bih ni to", nije se dao Keane. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara