Igor Tudor kao jugo-skaut Juventusa: Nudi im Modrića i Matea Kovačića

Foto: AFP

IGOR TUDOR samo je jedan u nizu velikih Hajdukovih lica koje je razočarano otišlo s Poljuda. Brončana zamjena Ćirine reprezentacije na to se poglavlje ne vraća. Svoj profi-put radije će utabati u inozemstvu. Skaut Juventusa za regionalno tržište bivše Juge - zvuči vrlo primamljivo.

Kandidaturu je osebujni Splićanin istaknuo na humanitarnoj utakmici legendi Juventusa i Torina koju je odradio sredinom tjedna. Za Staru Damu odigrao je 110 utakmica, bilo je to zlatno razdoblje njegove karijere, sve do 2004. godine, kada su ga napale ozljede. Bakterija u gležnju bila je okrutna, oprostio se u Hajduku i očekivao da će mu matični klub biti odskočna daska za novi početak. Nije se dogodilo. Možda će u Juventusu imati više sluha.

"Volio bih raditi za svoj bivši klub i pratiti talente u Hrvatskoj. U mojoj je zemlji rođen velik broj talenata", Tudor je krenuo u akciju s konkretnim prijedlozima.

Ime Luke Modrića uvijek je dobra referenca i otvara mnoga vrata.

"Luka Modrić je jedan od tih talenata. On bi bio pravi igrač za Juve: stekao je iskustvo u Engleskoj, iskovao ga je u Tottenhamu. Sada je kompletan igrač, može igrati više uloga, na gotovo svim dijelovima terena. Ima izvrsnu tehniku", opjevao je talent nekadašnjeg reprezentativnog suigrača, pa istaknuo puno realniju opciju;

"Pazite na Matea Kovačića iz Dinama. Još je uvijek dijete, rođen je 1994. i trebaju mu još dvije ili tri godine da postane pravi igrač. Ima klasu i imaginaciju, trebao bi samo rasti s vremenom, čini se vrlo perspektivnim."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara