koronavirus u sportu

"Igrači Juventusa su heroji. Hvala im što ne misle na sebe nego na sve"

"Igrači Juventusa su heroji. Hvala im što ne misle na sebe nego na sve"
Foto: Gulliver / Getty Images

NOGOMETAŠI Juventusa i njihov trener Maurizio Sarri oduševili su talijansku, ali i svjetsku javnost svojim potezom tijekom krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Igrači aktualnog prvaka i lidera države najteže pogođene koronom odrekli su se plaća iduća tri mjeseca, do kraja sezone i tako klubu uštedjeli čak 90 milijuna eura.

Juventus će tako prebroditi krizu u koju je nogomet upao prekidom natjecanja zbog haranja koronavirusa, a zahvaljujući potezu nogometaških zvijezda neće morati davati otkaze osoblju zaposlenom u ostalim sekcijama kluba.

Ovakav potez igrača Juventusa pozdravio je Gabriele Gravina, predsjednik Talijanskog nogometnog saveza: 

"Ovo što su napravili nogometaši i trener Juventusa junački je potez, primjer je za sve ostale, cijeli nogometni sustav. Zahvaljujem se kapetanu Chielliniju, njegovim suigračima i treneru Sarriju jer su opće dobro i interese ostalih postavili ispred svog interesa. 

Zajedništvo i solidarnost moraju biti odgovor na izvanredno stanje u kojem smo se našli i koje će biti još ozbiljnije ako uskoro ne nastavimo igrati nogomet. Samo kroz doprinose svih sudionika u nogometu taj sport će izaći iz ove krize."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara