SP 2022

Indijski nogometaši se klanjaju Štimcu: "Nevjerojatno! Ovo nikad nismo vidjeli"

Indijski nogometaši se klanjaju Štimcu: "Nevjerojatno! Ovo nikad nismo vidjeli"
Foto: Twitter

NAKON što su napravili senzaciju i odigrali bez golova s Katarom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, gotovo svi nogometaši Indije poručili su da do ogromnog uspjeha ne bi mogli doći bez izbornika Igora Štimca.

Indijski nogometaši tvrde da nikad nisu imali izbornika koji je toliko dobro skautirao nekog suparnika kao što je Štimac skautirao Katar, aktualnog prvaka Azije.

"Izbornik nas je tako dobro pripremio... Svi smo dobili snimke njihovih utakmica kako bismo se pripremili. Milijun puta smo ih pogledali, a on je u svakom trenutku bio uz nas da nam objasni što trebamo", otkrio je indijski napadač Mandar Rao Desai i Štimca pohvalio za povratak pozitivne atmosfere u momčad.

"Igor nas je stalno motivirao. Donio nam je toliko pozitivne atmosfere, a to je bilo ključno jer nismo imali samopouzdanja. To mogu samo dobri treneri - podići raspoloženje i samopouzdanje vjerovanjem u vas."

"Ovo je za Štimca!"

Veznjak Sahal Abudl Samad poručio je da igrači ovaj rezultat poklanjaju Štimcu.

"Ovo je nevjerojatno! Prava smo ekipa! Svi u momčadi smo presretni zbog našeg izbornika. Puno toga je promijenio u našoj igri, a svjesni smo da možemo i moramo bolje. Na poluvremenu nam je rekao da se opustimo, počnemo više napadati i da uživamo u nogometu. To nas je samo dodatno motiviralo."

I Anirudh Thapa napominje da bez Štimca uspjeh ne bi bio moguć.

"Izbornik je sve promijenio. I na terenu, ali i izvan njega. Presretni smo jer smo ga učinili ponosnim na nas. Vodio nas je i puno nam pomogao", rekao je Thapa i dodao da mu je remi s Katarom najveći trenutak u karijeri.

Ail Khan, branič koji je odigrao sjajnu utakmicu, zaplakao je nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

"Štimac je stvorio sjajnu momčad i svakodnevno napredujemo s njim. Nadam se da će navijači početi vjerovati u nas. Bio sam u reprezentaciji prije sedam godina, ali sada je sve drugačije", rekao je 31-godišnji branič.

Indija u listopadu dočekuje Bangladeš, a Štimac je poručio da očekuje 80 tisuća navijača na stadionu.

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara