Innerhofer prvi na treningu spusta, Zrnčić-Dim brži od aktualnog prvaka Janke

Foto: AFP

TALIJAN Christof Innerhofer, novi svjetski skijaški prvak u superveleslalomu, otvarajućoj disciplini na 41. SP-u u alpskom skijanju u Garmisch-Partenkirchenu, bio je najbrži na prvome spustaškom treningu skijaša u četvrtak.

Odskijao je vlasnik jedine muške zlatne medalje u Garmischu 3300 metara dugu stazu Kandahar II za dvije minute i 71 stotinku, čak sekundu i pet stotinki brže od Norvežanina Aksela Lunda Svindala. Treći je bio još jedan Talijan, Dominik Paris, koji je za sunarodnjakom zaostao 1.69 sekundi.

Natko Zrnčić-Dim startao je četvrti po redu i odskijao 22. vrijeme treninga (2:04.66). Tri je stotinke, zanimljivo, bio brži od branitelja naslova u Svjetskom kupu, Švicarca Carla Janke.

Tin Široki (startni broj 51) završio je s 48. (2:09.77), a Dalibor Šamšal (70) sa 61. (2:16.93) vremenom.

Drugi spustaški trening upravo odrađuju i skijašice. Skijati sasvim sigurno neće Maria Riesch, najveća domaća uzdanica. To, međutim, ne znači da vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa i brončana sa superveleslalomske utrke održane u utorak kani odustati od nastupa u superkombinaciji, koja je na rasporedu u petak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara