Irci dočekali "osvetu": Lakrdijaška Francuska se srušila i izgorjela

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

AKO je negdje krah Francuske na Svjetskom nogometnom prvenstvu dočekan s nepodijeljenim veseljem, onda je to Irska koja i dalje ne zaboravlja način na koji su Tricolori došli do Južne Afrike.

Rukomet Thierryja Henryja u dodatnim kvalifikacijama i dalje je bolna tema na Zelenom otoku, ali nakon potpunog raspada Francuza na SP-u Ircima je barem malo lakše.

"Iznimno sam sretan što su Francuzi završili na ovaj način", bez dlake na jeziku je priznao Liam Brady, nekadašnji irski reprezentativac i pomoćnik Giovannija Trapattonija u kvalifikacijama za SP.

"Došli su na SP u pogrešnom stilu. Okolnosti u kojima su nas pobijedili su dobro dokumentirane", naglasio je Brady, uz dodatak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno su igrali loše, a i ponašali su se loše, sve je to velika sramota za francusku nogometnu federaciju. Mislim da još na Europskom prvenstvu prije dvije godine nešto nije bilo u redu u francuskom kampu, Raymond Domenech je imao problema sa svojim stilom vođenja momčadi, a igrači se nisu mogli priviknuti na njega."

Još se jednom Brady osvrnuo i na famozno Henryjevo igranje rukom nakon kojeg su Francuzi u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija došli do izjednačenja 1:1 i prolaska na svjetsku smotru.

"Ako želimo sačuvati integritet i dignitet nogometa, nakon takvih se stvari utakmice moraju ponavljati."

Ni u irskim novinama ne manjka naslađivanja nad francuskom sudbinom, ispadanjem nakon prvoga kruga i svađama u svlačionici. "Lakrdijaška Francuska se raspala i izgorjela", naslov je u Irish Timesu, dok The Examiner poručuje: "Domenech jadikuje nad propalim snovima".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara