Irski mediji: Napustila nas je sreća, ali nedavno nam ni Hrvati ni Talijani nisu uspjeli zabiti

Foto: Screenshot (RTE sport, ESPN)

KAO i 1988., kada su prvi put nastupili na Europskom prvenstvu, Irci nisu imali sreće sa ždrijebom. Tada su za protivnike dobili SSSR, Nizozemsku i Englesku, a na Euru 2012. igrat će protiv naše te reprezentacija Španjolske i Italije. Plesom kuglica u kijevskoj Palači umjetnosti irski mediji nikako nisu zadovoljni.

RTE Sport piše kako je "Irce u ždrijebu napustila sreća": "Imat ćemo vrlo tešku zadaću za prolazak u nokaut fazu. Španjolci su svjetski i europski prvaci, a tu su još Italija i Hrvatska."

Isti portal naglašava kako je Trapattonijeva družina mogla dobiti puno težu, ali i osjetno lakšu skupinu: "Nizozemska, Njemačka, Portugal i Danska - to je prava skupina smrti. S druge strane, Poljska, Grčka, Rusija i Češka predstavljaju skupinu života", dodaje RTE Sport, koji je rečenicu posvetio i "omiljenim" susjedima:

"Engleska je profitirala od ždrijeba, to se može reći nakon što su izvukli Ukrajinu, Francusku i Švedsku."

Inside Ireland pobrkao lončiće: "Hrvatska je starosjedioc na europskim prvenstvima"

Irish Times ističe kako je "Irska izvukla tešku grupu", ali donosi i tračak nade:

"U zadnjih godinu dana u prijateljskoj utakmici s Hrvatskom odigrali smo 0:0, a Italiju smo razbili u Liegeu s 2:0."

"Skupina s velikanima poput Španjolske i Italije, te starosjediocem na Europskim prvenstvima, Hrvatskom, izgleda dosta nezgodno", piše Inside Ireland.

I njihov Independent nema prevelika očekivanja: "Teško će biti dokopati se četvrtfinala, ali naši navijači sigurno će biti sretni ovakvim ždrijebom, jer će putovati u Poljsku, a ne u Ukrajinu."

ESPN: Horor!

Iraca u SAD-u ima više od 35 milijuna, a američki ESPN ždrijeb je nazvao hororom: "Užasan ždrijeb, koji je donio branitelja naslova, svjetskog prvaka iz 2006. i Hrvatsku", pišu Amerikanci uz zaključak kojeg dijele mnogi nogometni fanovi:

"Najlakša je skupina A, a najteža B."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara