FORMULA 1

Irvine: Ferrari nije htio žrtvovati Vettela i zbog toga gubi utrke

Irvine: Ferrari nije htio žrtvovati Vettela i zbog toga gubi utrke
Foto: EPA

BIVŠI vozač Ferrarija, Eddie Irvine, nije baš najveći fan lika i djela Sebastiana Vettela. Za njega je rekao da ne zaslužuje titulu četverostrukog prvaka, kao ni status prvog vozača Ferrarija.

“Vettel je dobio izvanredan ugovor s Ferrarijem. Bio sam iznenađen kad su ga uzeli jer ga je u to vrijeme uništavao Ricciardo. Mislim da se Ferrari treba koncentrirati na Leclerca, ali vidjeli smo ove godine da se Vettela nije smjelo žrtvovati jer je četverostruki prvak svijeta. Gubili su pobjede u utrkama zbog toga", rekao je Irvine. 

Eddie Irvine bio je u Formuli 1 od 1993. do 2002. godine, a za Ferrari je vozio četiri sezone. Irvine je veliki kritičar Sebastiana Vettela i ne sviđa mu se hijerarhija u bivšoj momčadi. Smatra da bi Ferrari Leclercu trebao dati status prvog vozača.

“Rekao sam to na početku godine pa su svi poludjeli. Sebastian je poput glinenog goluba. Mislio sam da Leclerc ima dobru priliku pobijediti ga jer ne mislim da Vettel zaslužuje titulu četverostrukog prvaka. Mislim da je vrlo dobar vozač, ali čini puno pogrešaka i nikad nisam mislio da je baš tako brz”, rekao je Irvine.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara