Ispovijest Zagrebova djeteta: Medić na mene ne računa, a traži nerazumnu odštetu

Tekst: Marko Petrak
Foto: Index

U SIJEČNJU je bilo 200 tisuća, a danas je za 50 tisuća eura manje. I 150 je previše za odštetu koju Zagreb traži za Tomislava Labudovića. Tako smatra sam Zagrebov nogometaš kojega ugovor za Pjesnike veže još punih godinu dana. No, u Kranjčevićevoj na njega ne računaju već duže vrijeme. Polusezona na posudbi u Šibeniku nije ništa riješila.

"Kad sam se vratio s posudbe u Šibeniku, rečeno mi je da me klub ne želi voditi na pripreme i da se na mene ne računa. Nisu mi dali da treniram s momčadi, a ja od tada radim individualne treninge kako bih ostao u formi", objašnjava 24-godišnje Zagrebovo dijete i dodaje:

"Sada je odšteta smanjena na 150 tisuća eura, što je po meni i dalje prevelika cifra. Pogotovo u ovakvim vremenima, a ako na mene veće ne računaju, onda bi bilo ljudski da mi daju papire."

"Nisam dobio zasluženu plaću"

Budući da i dalje ima važeći ugovor, Zagreb je prema njemu dužan ispunjavati sve tekuće obveze. Niti to se, tvrdi Labudović, ne poštuje.

"Predsjednik mi je prvo rekao da nisam uopće na popisu za plaću, jer se i dalje vodim kao igrač Šibenika, no kada sam mu objasnio da bi trebao dobiti plaću jer sam vraćen prije roka u Zagreb, onda mi je isplaćeno samo pola plaće. Sve pod izgovorom da nisam odradio sve treninge, što nije istina. Sa Zagrebom imam još godinu dana valjanog ugovora i valjda je onda u redu da dobijem plaću."

Niti sam si ne može objasniti što se dogodilo i zašto se Zagreb odrekao svog djeteta. Nekadašnji mladi reprezentativac, tvrdi, u nemilosti je predsjednika Medića i trenera Pavlovića.

"Stvarno si to ne mogu objasniti. Više sam puta zahtijevao objašnjenje, no ništa mi konkretno nije rečeno. Pričalo se da sam ozlijeđen kada sam bio zdrav i slično. Jasno je da trener Pavlović na mene od početka ne računa, ali ako je to tako, zašto me se ne pusti za neku realnu cifru. Ovo nije u redu."

"Nekada me Medić volio"

A nekada je bio Medićev miljenik...

"Da, nekoć me predsjednik volio, što je razlog ovakve promjene, nije mi jasno. Od kada sam izrazio želju za odlaskom, u potpunoj sam nemilosti. Mislim da imam kvalitetu igrati u Zagrebu. Nikada nisam imao sukobe s trenerom i nije mi jasno zašto se na mene ne računa."

Prijelazni rok se bliži kraju, vremena je sve manje, a Labudovića polako hvata panika. Nekoliko mjeseci bez pravog treninga i utakmica, bila bi prava katastrofa za nogometaša u punoj snazi.

"Ako ne budem mogao naći rješenje u inozemstvu, onda bih želio igrati u HNL-u. No, ne vjerujem da će netko u današnje doba moći isplatiti 150 tisuća eura odštete, osim ako se ne radi o nekoliko najvećih klubova. Bilo je govora i o posudbi, ali me iz kluba nisu pustili. Ja bih samo htio negdje igrati. Nadam se da će se u sljedeća tri ili četiri dana riješiti situacija", zaključuje Labudović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara