Istra će ipak igrati HNL

Istra će ipak igrati HNL

Foto: Duško Marušić/Pixsell

NAKON kukavičkog bijega Michaela Glovera iz Pule o čijem će se poslovanju uskoro, sasvim je to izvjesno, više pisati u rubrici crna kronika nego sport ovlaštena osoba za kupoprodaju NK Istre 1961 Darko Podnar ostavljen na divljoj tržišnoj vjetrometini nije uspio pronaći kupca koji bi  podmirio sve obveze te ubrizgao svježu krv u pulskog prvoligaša.

Situacija oko kupoprodaje dovedena je do apsurda, no u ovih par mjeseci niti jedan od mešetara koji su se šetali Drosinom nije pokazao da ima novaca i istinskih ambicija za kupovinu NK Istre 1961.

Vrijeme nije bilo saveznik pa se, gubeći se sa svakakvim bjelosvjetskim hohštaplerima, osula momčad, što je razlog da do sada nije osmišljen plan što ako se ne pojavi "dobra vila" s eurićima.

Do prije par dana vjerovalo se da kupci strpljivo stoje u redu u želji da kupe klub, no trenutno za klub nitko nije iskazao interes koji bi značio konačni spas, rješavanje problema iz „muzeja prekinutih veza „ koje je ostavio Michael Glover.

Kako neslužbeno saznajemo s obzirom na nastale okolnosti pokrenut je "Plan B" po kojem bi se pokušalo preživjeti do kraja prvenstva i tijekom natjecateljske sezone uspjelo aktivnim akcijama pronaći nove vlasnike koji bi ubrizgali svježu krv i trajno stabilizirali klub.

Plan je pokrenut te se na nekoliko neformalnih sastanaka napravila strategija održavanja kluba na životu jer se za nešto više niti ima vremena niti postoje realne okolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako saznaje Regional Express po tzv. "Planu B" kojeg su neformalno pokrenuli ljudi iz kluba te prijatelji kluba svjesni trenutne situacije, jedina je želja spasiti klub kako bi se stabilizirao te vratio sva svoja potraživanja, prvenstveno prema igračima koji su strpljivo čekali razrješenje pa svima ostalima koji su pokazali razumijevanje za nastalu situaciju.

Obzirom da se igrački kadar osuo i da se na prste jedne ruke mogu prebrojati oni na koje trener Darko Raić-Sudar može računati, jedini spas su moguće posudbe iz većih klubova, određen broj igrača iz juniorskog pogona te neki igrači koji bi kroz probe nametnuli stručnom stožeru. Jedna i neslužbena informacija kaže kako su neki bivši igrači spremni staviti se na raspolaganje treneru u želji da pomognu u spašavanju NK Istre 1961.

Ono što je neupitno je činjenica da dobre volje ne manjka, trener Darko Raić-Sudar dokazao je da ima trenerski nerv, da je odan klubu i u više je navrata naglasio da neće odustati dok god postoji i najmanja nada da će NK Istra 1961 preživjeti.

Za vjerovati je da su i navijači svjesni da je u ovom trenutku najvažnije nastaviti prvenstvo, da se razračunavanjem i „šta bi bilo da je bilo“ neće ništa napraviti.

Kako neslužbeno saznajemo trener Darko Raić-Sudar i stručni stožer trebali bi za utorak sazvati okupljanje onoga što je preostalo iz prvog dijela prvenstva, te slaganje platforme za regularni nastavak prvenstva u kojem će Istra 1961 tražiti svoje mjesto pod suncem.

Iz kluba nam nitko službeno nije potvrdio informaciju da će se krenuti u dalje natjecanje, no po brojnim informacijama i potezima koji se događaju zadnjih dana sasvim je izvjesno da je  "pogreb" NK Istre 1961 za sada prolongiran…

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara