EMILIANO SALA

Istražitelji otkrili uzrok pada aviona u kojem je poginuo Emiliano Sala

Istražitelji otkrili uzrok pada aviona u kojem je poginuo Emiliano Sala

PROŠLO je više od šest mjeseci od tragičnog pada aviona u kojem su poginuli nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson.

Istražitelji su napokon došli do velikog otkrića koje je mnoge zanimalo. Kako su prenijeli brojni svjetski mediji, uzrok pada malog privatnog aviona je trovanje ugljikovim monoksidom. Tijekom obdukcije Salinog tijela utvrđena je razina ugljikovog monoksida od čak 58 posto. Sve preko 50 posto smatra se kobnim. Istražitelji su zaključili da je pilot zbog toga izgubio kontrolu nad avionom, a olupina je nađena na dnu kanala La Manche.

Vrhunski tim istražitelja kontaktirao je proizvođača aviona u SAD-u da bi utvrdili kako je plin dospio u kabinu.

"Naša istraga ide i u pravcu mogućih ostalih uzroka nesreće, tehničkih i ljudskih faktora koji su možda utjecali na ono što se dogodilo'', rekli su istražitelji pa dodali:

''Opasno visoka razina ugljikovog monoksida u tijelu Emiliana sale povlači mnoga pitanja. Kako je preminuo bit će utvrđeno u daljnjoj istrazi. Obitelj vjeruje da je potrebna detaljna istraga i pregled letjelice. Javnost mora saznati kako je moguće da je plin ušao u kabinu. O tome ovisi i sigurnost tih aviona u budućnosti.''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara