Ivanišević glavna priča na predstavljanju Zagreb Indoorsa: "Savez ne brine za budućnost tenisa"

Foto: Neja Markičević / Cropix

NA PREDSTAVLJANJU novog izdanja Zagreb Indoorsa glavna priča ipak je bio Goran Ivanišević, proslavljeni hrvatski tenisač, čiju je kandidaturu za novog izbornika Davis Cup reprezentacije HTS odbio.

Nakon odlaska Gorana Prpića s mjesta izbornika, Ivanišević je ponudio plan preuzimanja brige o muškom tenisu u svim kategorijama, počevši od dvanaestogodišnjaka do Davis Cup selekcije. UO HTS-a odbio ga je dodavši kako će Goran ipak voditi Hrvatsku priotiv Japana, kao volonter.

"Ma kakvo volontiranje. Izgledam li vam ja kao netko tko će volontirati?', kazao je Ivanišević i dodao: "Razočaran sam. Ponovno sam pokušao biti izbornik, ali mi nikako ne ide. Ova priča je za mene završena".

Ivanišević se i 2006. godine kandidirao za mjesto izbornika hrvatske teniske Davis Cup reprezentacije, no i tad je odbijena njegova ponuda.

Tko će voditi Hrvatsku u sljedećem dvoboju s Japancima?

"Vjerojatno netko od nas igrača, možda i ja. Dogovorit ćemo se, ali prije moramo proučiti pravila ITF-a. Ivan (Ljubičić) ima iskustva i davat će savjete nekome od nas. Svi smo htjeli Gorana,razočarani smo i iznenađeni", rekao je Čilić.

Ivanišević smatra kako stanje u hrvatskom tenisu ne može biti gore. Dodao je kako mladi i perspektivni tenisači i tenisačice treniraju vani jer u Hrvatskoj nemaju mogućnosti navevši primjere Donne Vekić i Mate Pavića.

"Oni su budućnost hrvatskog tenisa, ali s njima se mora raditi i pokazati im pravi put. Savez to ne radi", dodao je Ivanišević.

Dodajmo da će se Zagreb Indoors održati od 28. siječnja do 5. veljače, a na njemu će i ovaj put nastupiti najbolji hrvatski tenisači Marin Čilić, Ivo Karlović, Ivan Dodig, Ivan Ljubičić, a pozivnicu će dobiti Antonio Veić. Potvrđen je i dolazak svih dosadašnjih pobjednika turnira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara