Ivanković nakon odgode: Da je trebalo, branio bi Mandžukić

Ivanković nakon odgode: Da je trebalo, branio bi Mandžukić

JOSIP BREZNI, povjerenik Prve HNL za natjecanja, potvrdio je prilično nevjerojatnu odluku; derbi 12. kola HNL-a između Dinama i Rijeke koji se večeras trebao odigrati na Kantridi, odgođen je zbog viroze koja je poharala redove Dinama.

Već u nedjelju rano ujutro razmišljalo se o odgodi susreta, kada je Dinamo emitirao vijest da je na put krenuo bez petorice igrača koje je napao kobni virus.

Radi se o Dini Drpiću, Milanu Badelju, Ivici Vrdoljaku, Mihaelu Mikiću i Ivani Kelavi. Kada se njima pribroje otprije ozlijeđeni Butina i Chago, te Igor Bišćan koji ogled mora propustiti zbog žutih kartona, bilo je jasno zašto Dinamo forsira odgodu susreta.

Povjernik prve HNL-a za natjecanje Josip Brezni donio je odluku da se večerašnja utakmica Rijeka - Dinamo na kraju neće odigrati. Prema informacijama koje su pristigle iz Dinamova autobusa, još petorica igrača su na putu pokazivala simptome zarate, pa je donesena odluka da će se susret odgoditi. Za sada se ne zna kada će se ova utakmica odigrati zbog toga što je poprilična gužva u rasporedu što se tiče HNL-a.

"Pet igrača Dinama je preko noći završilo na infuziji. Oni su se nakon toga zbrojili, krenuli na put s juniorima koji su uskočili u momčad. No, na putu je još pet igrača zadobilo simptome te se nije htjelo ništa riskirati. Nakon konzultacija s doktorom Bahtijarevićem smo zaključili da postoji opasnost da se zaraza proširi. Bili smo prisiljeni odgoditi utakmicu. Sada krećemo u prikupljanje dokumentacije. Ne možemo reći kada će se utakmica Rijeka - Dinamo odigrati jer su termini prepuni. Dinamo već u srijedu igra Kup utakmicu, treba vidjeti kakve su mogućnosti i onda donijeti odluku", rekao je povjerenik HNL-a za natjecanje Josip Brezni o odluci koju je donio.

Ivanković: Doći će do komplikacija u rasporedu

Liječnik Dinama Saša Janković je objasnio što se zapravo dogodilo s Dinamovcima.

"Jučer smo imali Kelavu i Vrdoljaka koji su se razboljeli. Jučerašnji trening je napustio Mikić s visokom temperaturu. Badelj i Drpić su povraćali tijekom noći. To je pet igrača koji su ostali u Zagrebu, a krenuli smo na put bez njih. Kada smo došli u Rijeku, Lončarić je dobio temperaturu, Sammir je dobio temepreaturu, Mandžukić, Lovren i Tadić također.

Trener Modrih Branko Ivanković je rekao kako je postojala da se odigra utakmica i bez pola prve momčadi kada se došlo u Rijeku, no da su ove posljednje zdravstvene tegobe osakatile momčad toliko da ne mogu igrati protiv Rijeke. Dinamo je ostao na 14 igrača, bez golmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Barišić, izvršni dopredsjednik Mamić te ja smo sugerirali da se u Rijeku ide i sa juniorima. No, kada smo kretali u rijeku realno je bilo za očekivati da će se zdravstveno stanje ovih igrača pogoršati. Mi smo ovu utakmicu htjeli pod svaku cijenu igrati te nama ovo sigurno ne odgovara. Sada nam se komplicira raspored te nismo sretni s ovim razvojem događaja."

"Da je trebalo, branio bi Mandžukić"

U jednom trenutku, kada je i Lončarić zbog bolesti izbačen iz stroja, pojavila se opcija da će braniti Mario Mandžukić ukoliko povjerenik donese odluku da se utakmica ipak igra.

"Mandžukić ima smisla i afiniteta da bude zamjena za vratara, pa smo razmišljali i o tome."

U srijedu Dinamo igra Kup utakmicu te je upitno kako će momčad izgledati te hoće li se uopće igrači oporaviti za taj susret.

"Ne vjerujem da će se moći vratiti do srijede, teško je sada dati procjenu kako će biti. Možda se neki uspiju oporaviti, ali svi sigurno ne", rekao je Dinamov liječnik Saša Janković.

Direktor Rijeke Mario Rubeša kratko je prokomentirao odgađanje utakmice, te je bio vidno nezadovoljan ovakvim raspletom situacije.

"Mi smo tek oko 16.30 dobili informaciju da se utakmica neće igrati, te nas je sve to šokiralo, nismo to očekivali."

M.Š./D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara