Ivica Osim: Možda nas Uefa i Fifa opet suspendiraju!

Ivica Osim: Možda nas Uefa i Fifa opet suspendiraju!

Foto: Minche / Cropix

NAKON najnovijeg ispada navijača u BiH predsjednik Komiteta za normalizaciju N/FS BiH Ivica Osim, koji je sinoć bio prisutan na Grbavici, osvrnuo se na nerede koje su napravili navijači Hajduka i Željezničara, a koje je izazvala skupina "navijača" iz Hecegovine.

> Izvještaj iz Sarajeva: Bila je ovo prava ratna zona!
U razgovoru za Dnevni Avaz Osim je rekao kako ga posljednji događaji na stadionima podsjećaju na rane devedesete.

"Režija je slična neredima iz tog perioda, ali sve je tako očito, slabo je režirano. Okreću se protiv običnog naroda koji je ranjiv i frustriran. Manipuliraju s njime, a kada ga iskoriste, više ga se ne sjećaju. Određeni centri moći žele srušiti sve što ide u pravcu pomirenja, a tu su još i naši političari koji su samo deklarativno za suživot i onda dobijete ovo što svaki dan gledamo", jasan je Osim te dodaje da bi Uefa i Fifa ponovo mogle kazniti njihov Savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U vrlo kratkom vremenu dogodila su nam se tri drastična slučaja (Mostar, Banja Luka, Sarajevo) i ne bi me začudilo da nas Uefa i Fifa sankcioniraju. Nažalost, još smo pod dojmovima nereda i čini se da nema izlaza. Ako ne možeš slobodno hodati po svojoj zemlji, bez obzira jesi li navijač ili samo voliš nogomet, onda se moraš zabrinuti. Bojim se da će se nastaviti s ovakvim režijama, ali nećemo se predati. Izaći će naš `fudbal` na zelenu granu, teško i sporo, ali hoće", rekao je Osim.

"Najružnija poruka ispada na Grbavici je da možda više ne bude prijateljskih utakmica. To bi bilo strašno, ne može se vječno tako živjeti. Ne treba se ni stalno vaditi na politiku jer im samo dajemo vjetar u leđa. Trebamo prihvatiti činjenicu da nas godinama vuku za nos i jedini izvlače profit iz svega toga", dodao je legendarni trener za Sarajevo-x.

"Očito se nogomet ne može oteti iz ralja politike. Ako nekome smeta Komitet ili nečije ime, onda neka javno kaže. Nemamo instrumenata da djelujemo protiv ovakvih stvari, ne možemo kažnjavati klubove u nedogled, nemaju oni toliko novca. Nadam se da se večeras neće dogoditi nešto slično", zaključuje Osim uoči kvalifikacijske utakmice između BiH i Luksemburga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara