Ivica za Index otkrio zašto Eliasa zovu Vanilija

Ivica za Index otkrio zašto Eliasa zovu Vanilija
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

ELIAS KOLEGA, 22-godišnji skijaš, od danas je novi sportski ljubimac nacije. Vijest da je u utrci slaloma u Adelbodenu sa startnim brojem 48 osvojio senzacionalno šesto mjesto izazvala je oduševljenje i ogroman interes javnosti u Hrvatskoj. 

Skijaš kojeg trenira Ante Kostelić ostvario je rezultat karijere i najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića. Kolega je današnjim podvigom nadmašio skijaša koji je imao najbolji rezultat ere nakon Kostelića - Istoka Rodeša i njegovo 7. mjesto na Sljemenu. 

Da bi moglo biti svega u Švicarskoj, bilo je očito nakon prve vožnje koju je 22-godišnji Elias odradio jako dobro i s 21. mjestom ušao u drugu vožnju. Snijeg je pojačavao i uvjeti su postajali sve teži, ali je Kolega odradio fantastičnu drugu vožnju. Dugo je držao prvo mjesto, a na postolju je bio sve do nastupa Alexa Pinturaulta koji ga je gurnuo na četvrto mjesto.

Kolega je prvo mjesto držao gotovo 20 minuta jer su oni brži od njega u prvoj vožnji redom odustajali i tek je Ramon Zenhausern sa sekundom prednosti uspio srušiti Hrvata. Istok Rodeš nije uspio završiti drugu vožnju u koju je ušao kao 16., a Matej Vidović je sa startnim brojem 29 ispao u prvoj vožnji.

"Ove sezone ostvarujem jako dobre rezultate u Europskom kupu te se trudim u utrkama Svjetskog kupa ostvariti glavni cilj, a to je ulazak u druge vožnje", govorio je Kolega prije početka sezone, a nakon Sljemena, na kojem je osvojio 15. mjesto, rekao je:

"Mislim da je ovo jako važan dan za hrvatsko skijanje. Pokazali smo da imamo vrlo jaku slalomsku ekipu. Još ćete čuti za nas."

Ivica Kostelić je nakon Koleginog velikog uspjeha mnoge dirnuo objavom na Facebooku posvećenom svom nasljedniku.

"Poznate li ovog dječaka? To je Elias Kolega zvan Vanilija. Zajedno smo iza sebe ostavili mnoga ljeta na Mljetu, mnoge kilometre po kozjim stazama, a oštre stijene i balvani zauzvrat su ostavili ožiljke po našim nogama i rukama. Dječak što je davno strpljivo trčkarao iza mene postade sada momak na naš ponos i veselje. Bravo Vanilija", emotivnu poruku nakon Eliasovog nastupa u Adelbodenu poslao je Kostelić mlađi, koji je i nakon umirovljenja dio tima hrvatske skijaške reprezentacije. 

Za Index je komentirao poveznice između njega i Kolege jer gledajući potonjeg na današnjoj utrci, sjetili smo se Ivice u Aspenu i njegovog pohoda sa 66. mjesta do pobjede: 

"Puno vremena proveli smo zajedno, a imamo i istog trenera, što da ti kažem, haha...", nasmijao se.

Ivica nam je otkrio i zašto Eliasa zovu Vanilija:

"Još od malena tako ga je zvao prijatelj Jakov Jozić. Kad je Jakova mama pitala kako se zovu ti dečki koje je upoznao, on se nikako nije mogao sjetiti Eliasova imena.. Odgovorio joj je: Je, je... Ma zove se Vanilija! I tako mu je ostao taj nadimak. Ja ga zovem isključivo tako, kao i moj otac."

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara