Iz PPD Zagreba odgovorili Červaru: Ne znamo o čemu on priča, sam je otišao

Iz PPD Zagreba odgovorili Červaru: Ne znamo o čemu on priča, sam je otišao
Davor Javorovic/PIXSELL

DANAS je PPD Zagreb trebao predstaviti novog trenera, no na izvanrednoj presici je bio samo direktor Vedran Šupuković.

Večernji list piše kako su novom treneru Davoru Rokavcu, koji je naslijedio Linu Červara, prvo rekli da dođe na presicu, a potom ga obavijestili da ipak ne mora doći. 

Červar na odlasku iz Zagreba izgubio živce: "Ako ja progovorim, neće biti dobro"

Červar je nakon posljednje utakmice napao čelnike kluba i tražio odgovore zašto je smijenjen, iako je prije mjesec dana rekao kako se dogovorio s klubom da će otići jer ima obaveze s reprezentacijom koja u siječnju igra Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj.

Iz kluba su na presici poručili da ne znaju o čemu Červar priča i da svoje izjave sam objasni.

Situacija je i dalje prilično zbunjujuća.

"Izjava da očekuje da klub objasni zašto više nije trener nije nam jasna. Červar je na presici prije tri tjedna rekao da odlazi, a sad traži objašnjenje", rekao je direktor Vedran Šupuković.

U klubu nikom nije jasan istup hrvatskog izbornika.

"Pričao je o ljudima koji ga godinama miniraju, treba reći imenom i prezimenom tko su ti ljudi. Mi smo štitili njegov dignitet i mogu reći da gospodin Červar ima respekt svih nas u klubu. No ako je prije tri tjedna najavio da odlazi, ne može sad reći da želi objašnjenje zašto je to tako. Lino se povukao sam, najavio je to na konferenciji za novinare i detaljno objasnio zašto odlazi."

"Mogu se u ime kluba zahvaliti gospodinu Červaru na svemu, izašli smo mu u susret u privatnom životu i nije bilo nikakvih problema i sukoba. On je sam objavio odlazak. Ako trebate nekakvo dodatno pojašnjenje, on bi ga trebao dati i objasniti hrvatskoj javnosti što se promijenilo od dana kad je rekao da odlazi."

Nije problem bio na rezultatskom planu.

"Ne znam što se promijenilo u međuvremenu. Dogovor je bio da i nakon odlaska s klupe ostane savjetnik i šef struke kod nas. Nikakve druge dogovore nismo imali. Taj njegov istup nas je iznenadio, sigurno ću ga nazvati i vidjeti u čemu je problem. Ne znam tko ga minimizira godinama, kako tvrdi, mi s njim nikad nismo imali problem i bili smo zadovoljni s njim i rezultatima."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara