KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020

Izbornik Bugarske: Nisam čuo rasističke uvrede o kojima Englezi pričaju

Izbornik Bugarske: Nisam čuo rasističke uvrede o kojima Englezi pričaju
Screenshot: Twitter

ENGLESKA je sa 6:0 u Sofiji deklasirala Bugarsku i tako se izdvojila na vrhu ljestvice u svojoj grupi kvalifikacija za Euro 2020. Pogotke su postigli Rashford (7), Barkley (20,32), Sterling (45+3, 69) i Kane (85).

Utakmica, koju je sudio hrvatski sudac Ivan Bebek, obilježena je ispadima domaćih navijača koji su rasističkim povicima i nacističkim pozdravima uzrokovali dva prekida

U skladu s UEFA-inim protokolom putem razglasa zamolilo se navijače da prestanu sa sramotnim skandiranjem, ali oni su se na to oglušili i uvredljivim gestikulacijama pokazali da ne misle stati, već su nastavili po svom. Čak je i kapetan Bugarske, Ivan Popov, pokušao otići do tribine i smiriti navijače, ali sve je bilo uzalud. 

"Nisam čuo rasističke uvrede o kojima pričate, ali sam vidio da je sudac prekidao utakmicu. Moram istaknuti da su i engleski navijači vrijeđali naše, a vikali su i za vrijeme naše himne", rekao je bivši trener Hajduka Krasimir Balakov za ITV pa dodao:

"Da budem iskren, nikad prije nam se ovo nije dogodilo. UEFA prijeti sankcijama zbog organizacije koja je zabranjena bugarskim zakonom, a ne zbog rasizma. Ako se pokaže da je stvarno bilo takvih uzvika, unaprijed se ispričavam, ali kod nas stvarno ranije nije bilo takvih događaja."

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara