Izvještaj ATP-a i WTA: Postoji opravdana sumnja da je 45 mečeva namješteno

ATP I WTA organizacija su u suradnji s četiri Grand Slam turnira složili izvještaj na 66 stranice u svezi klađenja u ovom sportu, te sumnji u namještanje mečeva.

Lavina sumnji je pokrenuta prošlog ljeta i meča ruskog tenisača Nikolaja Davidenka i Argentinca Martina Vassalla Arguella. Taj meč je u trećem setu Davidenko predao zbog, navodne, ozljede stopala, a tijekom meča su kladionice zaprimale milijunske uplate na argentinskog tenisača.

Nakon toga su se samo javljali tenisači i pričali svoje istine kada su u određenom trenutku karijere primali sumnjive pozive o puštanju mečeva. Isto tako, petorica talijanskih tenisača su bili suspendirani zbog klađenja, ali ne na vlastite mečeve.

U debelom izvješću se također spominje kako "tenis nije sustavno korumpiran", te da "ne postoji nikakva mafija koja se uplela u tenis". No, vodeće teniske organizacije su zaprimile dojavu o 73 sumnjiva meča, a ATP i WTA čelnici su dokazali kako postoji opravdana sumnja da je 45 mečeva namješteno.

Ne spominje se koji su mečevi u pitanju, niti koji su igrači pod daljnjom istragom. Također, želja teniske organizacije je da se barem na Grand Slam turnirima zabrani klađenje uživo. 

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara