Janici ponovo operirano koljeno - na Svjetskom kupu tek 28. prosinca

Janici ponovo operirano koljeno - na Svjetskom kupu tek 28. prosinca
U KLINICI u austrijskom gradu Schrunsu kasno sinoć je obavljen artroskopski zahvat na desnom koljenu pobjednice Svjetskog skijaškog kupa Janice Kostelić, izjavio je Hini glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller.

Zahvat je izveo dr. Christian Schenk, koji je izrazio zadovoljstvo ishodom operacije.

Ovo je četvrta artroskopska operacija na desnom koljenu Janice Kostelić od završetka prošle skijaške sezone.

Uz nju su u klinici u Schrunsku bili i njen otac Ante Kostelić, direktor Hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek, te liječnički tim iz Hrvatske koji je aktivno sudjelovao u konzultacijama.

Prilikom pregleda na području lateralnog meniskusa, na desnom koljenu pronađena je priraslica koja je odstranjena, a da pri tom nije diran menisk.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Schenk je kazao kako je menisk u dobrom stanju te da se dobro regenerira.

Također u koljenskom zglobu pronađen je mali komadić hrskavice koji je "lutao" tim dijelom zgloba pa je i on morao biti odstranjen. Uz to, pronađeno je sumnjivo zadebljanje iza meniska i tetive. Pokazalo se da je riječ o manjem dijelu hrskavice za kojeg se pretpostavlja da je bio glavni uzročnik bolova u desnom koljenu. On je također odstranjen, izjavio je Mueller.

Janica Kostelić će ostati u Schrunsu na rehabilitaciji koja bi trebala trajati šest tjedana, što znači da će propustiti početak nove skijašnje sezone.

Predviđa se da će s treninzima na snijegu početi u drugoj polovici studenoga, a u natjecanje Svjetskog kupa trebala bi se uključiti krajem prosinca.

Nakon operacije Janica Kostelić izjavila je da se osjeća dobro.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara