Jarni: Neodlazak na SP je bio veliki šok, nadam se da više neće biti neugodnih iznenađenja

Jarni: Neodlazak na SP je bio veliki šok, nadam se da više neće biti neugodnih iznenađenja

Foto: Printscreen Uefa.com

ROBERT JARNI vjeruje Hrvatske koju ovog petka očekuje ključni dvoboj kvalifikacija za Euro 2012. Bilić boysi gostuju u Grčkoj, a bivši reprezentativac je siguran da će se kući vratiti s dobrim rezultatom. Intervju s Jarnijem napravila je službena stranica Uefe.

"Imali smo puno problema na početku kvalifikacija. Bili smo "šepavi". Međutim sada smo u vrlo dobroj situaciji koju treba iskoristiti",  započeo je Jarni.

Kako vidite snagu Grčke reprezentacije?

"Oni su vrlo dobra momčad, pogotovo na svom terenu. Igraju dosta destruktivan nogomet i nisu previše kreativni prema naprijed. Igraju uglavnom na polu-kontre i kontre. Posebno su jaki u skoku i vjerujem da najveća opasnost prijeti nakon prekida, odnosno slobodnih udaraca i kornera", smatra Jarni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mora Hrvatska napraviti u toj utakmici?

"Vjerujem da će kvaliteta našeg veznog reda doći do izražaja i da će imati veći posjed lopte što će Grke učinit nervoznima, a samim time će i više griješiti", rekao je Jarni.

Izbornik Bilić je imao puno uspona i padova na kormilu reprezentacije?

"Istina. Kada je preuzeo reprezentaciju imao je puno uspjeha na samom početku. Kvalificirao se na Europsko prvenstvo 2008. godine pritom izbacivši Englesku, te je na istom stigao do četvrtfinala gdje je nesretno poražen od Turske nakon jedanaesteraca. Nakon toga uslijedio je šok nekvalificiranja na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi i sada smo ovdje, na rubu izravnog plasmana za Euro 2012. Nadam se da do kraja kvalifikacija neće više biti neugodnih iznenađenja",  zaključio je Jarni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara