FIFA prijeti da će izbaciti Peru sa SP-a, Talijani se nadaju Rusiji

FIFA prijeti da će izbaciti Peru sa SP-a, Talijani se nadaju Rusiji

Foto: Screenshot YouTube

NOGOMETNA reprezentacija Perua se prvi put nakon 36 godina plasirala na SP. Peru je u uzvratnoj utakmici doigravanja za SP nakon 0:0 u Wellingtonu s 2:0 pobijedio Novi Zeland golovima Jeffersona Farfana  i Christiana Ramosa, te se kao posljednja, 32. reprezentacija, plasirao u Rusiju.
 
Međutim, moguće je da Peru Rusije vidjeti neće i to zbog uplitanja politike u nogomet.
 
Naime, Paloma Noceda, peruanska političarka vladajuće opcije koja je predsjednica Odbora za poduku, mladež i sport, predložila je novi zakon prema kojem bi Peruanski nogometni savez postao dio nacionalnog Instituta za sport, što je protivno odredbama FIFA-e.
 
FIFA, koja ne dopušta uplitanje politika u nogomet, odmah je reagirala te je zatražila dodatne informacije od Peruanaca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Prođe li pak prijedlog tog zakona, moguće je da FIFA suspendira peruanski savez i tako izbaci reprezentaciju s Mundijala u Rusiji.
 
Talijanski mediji odmah su se raspisali o mogućnosti da to eventualno upražnjeno mjesto zauzme baš njihova reprezentacija, koja nakon poraza od Švedske u play-offu prvi put nakon 1958. neće vidjeti Mundijal. 
 
Peruanski savez odmah se usprotivio najavi vlade o ovom zakonu i pozvao je da ga ne odobri. Vrlo vjerojatno od cijele priče neće biti ništa, bio bi to prevelik skandal, no zanimljivo je da talijanski mediji smatraju da bi na SP mogli ići baš oni, a ne Novi Zeland koji je Peru izbacio.
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz SP 2018, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara