Esport

Je li ovo dokaz da će reprezentacije Hrvatske, Srbije i BiH biti u novom PES-u?

Je li ovo dokaz da će reprezentacije Hrvatske, Srbije i BiH biti u novom PES-u?
Screenshot: Konami

OSTALO je manje od mjesec dana do izlaska eFootball PES-a 2020, nove igre popularne nogometne franšize, a nekoliko tjedana kasnije izaći će i nova FIFA. Još nema potvrde hoće li koji od hrvatskih klubova biti licencirani u tim igrama, ali čini se kako bi hrvatska nogometna reprezentacija mogla biti licencirana u novom PES-u.

>Prvi put u FIFA serijalu klub će moći voditi i menadžerice

>Evo zašto PES mijenja ime nakon 18 godina

Naznaka da bi se Hrvatska, Srbija i BiH mogle naći u novom PES-u pojavila se u službenom videu koji je objavljen za Matchday, novi mod u igri, kako je primijetio Filip Terzić s portala FFA.hr. U pet sekundi dugom videu zaista se nalaze zastave spomenutih zemalja, ali službene potvrde još nema. 

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija prošle je godine u FIFA-u 19 uključena u sklopu moda za Svjetsko prvenstvo u Rusiji iako izvorno nije bila licencirana u samoj igri. 

Matchday je jedan od najvećih noviteta u eFootball PES-u 2020. Za svaki event bit će odabrana jedna klupska ili reprezentativna utakmica, a svaki igrač će moći izabrati koju stranu želi predstavljati. Igrat će protiv igrača s protivničke strane. U svakom će se meču prikupljati bodovi koji će jednoj strani u finalu donijeti prednost. Nakon prve faze eventa slijedi finale, u kojem će se najbolji igrači s obje strane natjecati za vrijedne nagrade. Finalne mečeve bit će moguće pratiti pomoću Matchday moda u samoj igri. 

Kako se bodovi osvajaju kumulativno, ovakav tip natjecanja trebao bi biti zanimljiv svim igračima, a ne samo najboljima. Svatko će igrati protiv približno dobrog protivnika, ali će svaki rezultat pridonositi završnom rezultatu. Igrači će za sudjelovanje biti nagrađeni, no pobjednici će dobiti bolje nagrade.

eFootball PES 2020 izlazi 10. rujna i bit će dostupan za PC, PlayStation 4 i Xbox One. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara