ragbi

Jedan od najboljih ragbijaša svijeta dolazi u posjet Hrvatskoj

Jedan od najboljih ragbijaša svijeta dolazi u posjet Hrvatskoj
Foto: Getty Images

JEDAN od najboljih ragbijaša svijeta, Velšanin hrvatskih korijena Justin Tipuric, dolazi u posjet Hrvatskoj.

Tipuric, koji je prije samo mjesec dana na Svjetskom prvenstvu u Japanu predvodio Wales do odličnog četvrtog mjesta, organizaciji Britanske ambasade u Zagrebu i Hrvatskog ragbijaškog saveza tri dana boravit će u Hrvatskoj iz koje je njegov djed nakon II. svjetskog rata odselio u Wales.

Prvo će u ponedjeljak obići Središnji državni ured za šport, nakon čega će se u Ragbi centru Rudeš družiti s našim mlađim i starijim ragbijašima te im na terenu pokazati nekoliko trikova. S njim je u Hrvatsku stigao i otac Andy, koji će u okolici Zagreba za to vrijeme posjetiti rodbinu.

Iako je Justin Tipuric u Hrvatskoj manje zvučno ime, radi se o jednom od najpopularnijih velških sportaša, uz bok Garethu Baleu ili Craigu Bellamyju, najpoznatijim tamošnjim nogometašima.

Svjetsko prvenstvo u ragbiju jedan je od najvećih sportskih događaja na svijetu, po gledanosti odmah iza onog nogometnog i Ljetnih olimpijskih igara, a Walesu je ovog listopada medalja izmaknula za dlaku.

Justinov djed Dragutin u Wales je odselio 1945. godine, kad su njemački ratni zarobljenici pušteni na slobodu nakon Drugog svjetskog rata. Zaposlio se u rudniku ugljena i počeo igrati ragbi. Imao je 220 cm i 100 kg i prozvali su ga Ludi Mike. No, veza obitelji Tipuric s Hrvatskom time nije nestala - redovno ovamo dolaze na odmor i posjećuju obitelj.

Justin se 2014. u Dubrovniku i vjenčao, a prije dvije godine, preko prijatelja Tonćija Buzova, bivšeg kapetana, a danas pomoćnog trenera hrvatske ragbi reprezentacije, u Splitu je posjetio i Ragbi klub Nadu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara