Jedan od najvećih svih vremena za petak najavio izvanrednu presicu

Jedan od najvećih svih vremena za petak najavio izvanrednu presicu

Foto: Guliver Image/Getty Images

U KARIJERI je osvojio svako natjecanje u kojem je sudjelovao. 34 velika trofeja. Niti jedan španjolski nogometaš nije osvojio više. S Barcelonom je osvojio osam naslova prvaka, šest španjolskih kupova, sedam superkupova, četiri Lige prvaka, tri europska superkupa i tri Svjetska klupska prvenstva.
 
Sa španjolskom reprezentacijom bio je dvaput europski prvak, a 2010. godine osvojio je i Svjetsko prvenstvo. Iniesta je u nogometu ostvario i osvojio sve. Zapravo, skoro sve. Postoji trofej koji Andres nema u svojoj vitrini. A trebao ga je dobiti. Zlatna lopta. No na to nije mogao utjecati, o tome su odlučivali neki drugi ljudi. 
 
Nakon šokantnog ispadanja od Rome u četvrtfinalu Lige prvaka Andres je izjavio da od ljeta napušta Camp Nou, kultni stadion na koji je došao još kao dječak i na kojem se upisao u vječnost. Tko zna gdje će završiti karijeru, neki kažu u Kini, neki tvrde da će otići preko bare družiti se sa Zlatanom, a možda će i kazati dosta i otići u mirovinu. Što god odluči, dobro je odlučio, jer nogometu je ionako dao previše. 
 
Vječni mladić iz Albacetea za petak je najavio izvanrednu konferenciju za medije, koja će biti njegov službeni oproštaj s dresom i klubom kojem je poklonio cijeli život. S 12 godina Andres je došao na Camp Nou, a od 1996. do danas na kultnom stadionu ispisao je neke od najljepših stranica u povijesti nogometa. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njegova karijera je čudesna, iza sebe je ostavio nevjerojatnu nogometnu ostavštinu. Na koncu, odgojio je Lea Messija. Da je napravio samo to, bilo bi dovoljno. Ipak, za mnoge navijače širom svijeta ostaje žal da jedan od najvećih igrača modernog doba nije nagrađen najvećim individualnim priznanjem koje jedan nogometaš može dobiti.
 
S tim se slaže i Sergio Ramos, Andresov dugogodišnji reprezentativni kolega i rival iz Reala.
 
"Da se Andres zvao Andresinho, siguran sam da bi osvojio barem dvije Zlatne lopte", rekao je u srijedu Ramos, a prije nekoliko se dana Iniesti zbog nepravde ispričao i France Football, ugledni francuski list koji je pokrovitelj nagrade.
 

Najbliži osvajanju Zlatne lopte bio je 2010. kad je u konačnom poretku završio drugi iza Messija. Za mnoge navijače bila je to najveća nepravda otkako se dijeli ta nagrada. Te je godine osvojio naslov prvaka svijeta, a baš je on u produžetku finala zabio jedini gol protiv Nizozemske. Andres Iniesta bio je sretan zbog Messija, možda i više nego da je sam dobio tu nagradu. Nikad nije rekao ni riječ. Premda je cijelom svijetu bilo jasno tko je trebao dobiti trofej. Zato i jest jedan od najvećih ikad. Gospodin u kopačkama - Andres Iniesta.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara