JEDINO JE ON DOBIO GRKE "Stari konj Ćiro ti kaže, pet komada ćemo im zabiti"

JEDINO JE ON DOBIO GRKE "Stari konj Ćiro ti kaže, pet komada ćemo im zabiti"

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA se s Grcima susrela šest puta, četiri puta za bodove. I uvijek je bilo teško. Tvrdo, neizvjesno, mučno. Dosadno. I kad je bila najjača, Hrvatska je imala velikih problema s Grčkom. U Solunu 1997. Šuker je zabio jedan od najvažnijih golova u povijesti hrvatskog nogometa. S tim golom Ćiro i ekipa otišli su u dokvalifikacije i preko Ukrajine na SP u Francusku.
 
Ali, da je bilo lako, nije. U Maksimiru, u jesen 1996., na samom početku kvalifikacija za Francusku bilo je 1:1. Grci su iz ničega poveli u 9. minuti preko Nikolaidisa, a Hrvatska se mučila i tek je preko Šukera u 45 minuti uspjela dati jedan gol. Bio je to tek početak silnih pehova Hrvatske u tim kvalifikacijama. Sjetimo se splitske bure i Briana Laudrupa, pa par dana kasnije hat-tricka Primoža Glihe. Maksimirska utakmica s BiH i eskapade Dražena Ladića priča su za sebe. Uglavnom, Hrvatska je opasno visjela i uoči utakmice u Solunu prava na kiks više nije bilo. Tamo je igrala samo pobjeda.
 
Na stadionu Kaftanzoglio bilo je i četničkih zastava, provokacija na sve strane, ali Ćirina momčad je izdržala, a jedini gol zabio je Davor Šuker u 74. minuti i ostavio Hrvatsku u ozbiljnoj igri za Francusku. Bila je to jedina pobjeda Hrvatske u šest utakmica protiv Grčke. A do nje ju je vodio Ćiro Blažević.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
''Trener svih trenera'', kako mu tepaju, gostovao je u jednom emisiji u susjednoj BiH gdje su ga između ostalog pitali da komentira šanse Hrvatske u baražu s Grčkom.
 
''Grčka nema nikakve šanse, dobit će pet komada. Zapamti što ti stari konj Ćiro kaže. Pet komada'', u svom stilu ispalio je bivši izbornik Hrvatske i Bosne.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara